Ako si správne pripraviť horúcu čokoládu

Horúca čokoládaVychutnávať si čokoládu už nemusí byť až takým prehreškom. Dokonca to môže mať aj veľmi blahodarné účinky. Teda za predpokladu, že čokoláda je pripravená výlučne z prírodných ingrediencií. Viete si ju správne pripraviť?

Na prípravu 1 dcl horúcej horkej čokolády zalejte 50 g tmavej čokolády 4 cl studeného mlieka a ohrejte v mikrovlnnej rúre na teplotu tesne pred bodom varu mlieka - približne 30s pri výkone 700W. Vo chvíli keď začne mlieko v pohári stúpať ihneď mikrovlnnú rúru vypnite!

Pohár opatrne vyberte a miešajte čokoládu lyžičkou až kým nezhustne. Primiešaním malého množstva studeného mlieka dosiahnete ideálnu hustotu a teplotu 40-45°C.

Na prípravu 1 dcl horúcej mliečnej čokolády použite iba 2 cl studeného mlieka na 50 g čokolády a ohrievajte približne polovicu času ako pri tmavej čokoláde!

Zjednodušená príprava:
Do šálky s horúcim mliekom nasypeme kúsky čokolády podľa chuti a miešame kým sa čokoláda nerozpustí.