Ako si správne pripraviť horúcu čokoládu

Horúca čokoládaVychutnávať si čokoládu už nemusí byť takým prehreškom. Dokonca to môže mať aj veľmi blahodarné účinky. Teda za predpokladu, že čokoláda je pripravená výlučne z prírodných ingrediencií. Viete si ju správne pripraviť?

Na prípravu 1 dl horúcej horkej čokolády zalejte 50 g tmavej čokolády 4 cl studeného mlieka a ohrejte v mikrovlnnej rúre na teplotu tesne pred bodom varu mlieka - približne 30 s pri výkone 700W. Vo chvíli, keď začne mlieko v pohári stúpať, ihneď mikrovlnnú rúru vypnite!

Pohár opatrne vyberte a miešajte čokoládu lyžičkou, až kým nezhustne. Primiešaním malého množstva studeného mlieka dosiahnete ideálnu hustotu a teplotu 40-45°C.

Na prípravu 1 dl horúcej mliečnej čokolády použite iba 2 cl studeného mlieka na 50 g čokolády a ohrievajte približne polovicu času ako pri tmavej čokoláde.

Zjednodušená príprava:
Do šálky s horúcim mliekom nasypte ľubovoľný počet čokoládových kúskov a miešajte, kým sa nerozpustia.