Tiramisu à la Cafepoint

Tiramisu à la Cafepoint

Vôňa kvetov, citrusová kyslosť, grepová horkosť, lahodný sladkastý záver v podobe vanilky, čokolády s náznakom mandlí, mascarpone a škorice. Zážitok, s ktorým sa stanú posedenia s rodinou a priateľmi pri šálke dobrej kávy výnimočné. 

Čo budeme potrebovať: 

  • 8 porcií kávy Malawi Pamwamba
  • 2 balenia mascarpone
  • 3 vajcia
  • mandľový likér Amaretto 
  • 1 PL kryštálového cukru
  • dlhé piškóty
  • kakao
  • škorica

Ako postupovať? 

  • Najskôr si pripravíme kávu. Použili sme moka kávovar Bialetti Musa, ktorý pripraví na jeden var 4 porcie, pre naše tiramisu sme však spotrebovali 8 porcií. Aby malo tiramisu výraznejšiu chuť a poskytlo nám oveľa krajší zážitok, volíme kávu Malawi Pamwamba, a to najmä pre jej sviežu citrusovú kyslosť prechádzajúcu do grepovej horkosti so sladkastým vanilkovo-čokoládovým záverom. Uvarenú Malawi nalejeme do širšej misky a necháme chladnúť.
  • Za ten čas si pripravíme krém. Najskôr si oddelíme žĺtka od bielkov. Do žĺtkov nasypeme 1 polievkovú lyžicu kryštálového cukru a vidličkou rozmiešame. Potom do tejto masy pridáme 3 polievkové lyžice mandľového likéru a opäť premiešame. V druhej miske si z bielkov vyšľaháme sneh. 
  • Do väčšej misky vysypeme dve balenia mascarpone a spolu so žĺtkovou zmesou ručne vymiešame na jemný krém. Následne do tohto krému opatrne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a opäť premiešame. Krém tak nadobudne jemný objem.
  • Pripravíme si nádobu, do ktorej budeme tiramisu skladať. Najprv rozotrieme na spodok trochu krému, aby sa nám ľahšie ukladali ostatné vrstvy. Potom naň uložíme dlhé piškóty, ktoré sme predtým namočili v káve. Keďže sú krehké, treba s nimi rýchlo narábať. Po piškótovej vrstve opäť nasleduje vrstva krému, poprášená kakaom zmiešaným s trochou škorice. Opäť poukladáme vrstvu dlhých piškót, namočených v káve a vrstvu krému. Nakoniec posypeme kakaom s trochou škorice a ozdobíme kávovými zrniečkami. Tiramisu à la Cafepoint chladíme minimálne 6 hodín v chladničke.
  • Podávame ozdobené mletou kávou. 

Fotonávod:

1. Pripravíme si všetko potrebné

IMG_20161221_104940.jpg

2. Pomelieme si zrnkovú kávu

IMG_20161221_105258.jpg

3. Do zmesi žĺtkov a cukru pridáme mandľový likér

IMG_20161221_110904.jpg

4. Uvarenú kávu necháme vychladnúť

IMG_20161221_111153.jpg

5. Z bielkov vyšľaháme sneh

IMG_20161221_111739.jpg

6. Do väčšej misky vysypeme dve balenia mascarpone

IMG_20161221_112451.jpg

7. A spolu so žĺtkovou zmesou ručne vymiešame na jemný krém

IMG_20161221_112631.jpg

8. Pripravíme si nádobu, do ktorej budeme tiramisu skladať. Najprv rozotrieme na spodok trochu krému, aby sa nám ľahšie ukladali ostatné vrstvy. Potom naň uložíme dlhé piškóty, ktoré sme predtým namočili v káve.

IMG_20161221_113310.jpg

9. Po piškótovej vrstve opäť nasleduje vrstva krému, poprášená kakaom zmiešaným s trochou škorice.

IMG_20161221_114241.jpg

10. Nakoniec posypeme kakaom s trochou škorice a ozdobíme kávovými zrniečkami.

IMG_20161221_120107.jpg

IMG_20161221_180353.jpg

11. Tiramisu à la Cafepoint chladíme minimálne 6 hodín v chladničke.

IMG_20161221_181632.jpg

IMG_20161221_181654.jpg

IMG_20161221_181654.jpg

IMG_20161221_181807.jpg

Dobrú chuť :)

Súvisiace produkty

  • Moka kávovar Bialetti Musa určený na 6 porcií je ideálny pre tých, ktorí obľubujú precízny a elegantný dizajn spojený s perfektne pripravenou šálkou kávy.

  • Nerezový moka kávovar Bialetti Musa určený na 4 porcie má čisté, decentné tvary podčiarknuté nápadným leskom, ktoré jej dodávajú jedinečný šmrnc.

  • Zrnková káva Cafepoint Malawi Pamwamba pohladí príjemnou, sviežou kvetinovou arómou. V chuti nájdete jemne pikantné, často ovocné tóny. Má sladkastú dochuť.

  • Zrnková káva Cafepoint Malawi Pamwamba prekvapí citrusovou aciditou prechádzajúcou do grepovej horkosti, ktorá sa rozplynie do dochute s tónmi vanilky.

Zo sveta kávy

Ten najlepší výber kávových darčekov!

Ten najlepší výber kávových darčekov!

Vianoce nám klepu na dvere a s nimi prichádza čas radosti, lásky a, samozrejme, darčekov. Nech už patríte medzi kávových nadšencov, gurmánov, alebo milovníkov objavovania nových chuťových...

Nátierky Librum - Už viem čo si dám k rannej kávičke

Nátierky Librum - Už viem čo si dám k rannej kávičke

Orechové krémy sa stali v posledným rokoch obľúbenou pochúťkou všetkých čo vyznávajú zdravý životný štýl.

Exkluzívna kolekcia Bialetti x Dolce&Gabbana

Exkluzívna kolekcia Bialetti x Dolce&Gabbana

Dva veľké symboly Made in Italy štýlu sa spojili za účelom oslavy tradičného talianskeho kávového rituálu. 

Festivalové Leto Cafepoint 

Festivalové Leto Cafepoint 

Zo sveta kávy

Ten najlepší výber kávových darčekov!

Ten najlepší výber kávových darčekov!

Vianoce nám klepu na dvere a s nimi prichádza čas radosti, lásky a, samozrejme, darčekov. Nech už patríte medzi kávových nadšencov, gurmánov, alebo milovníkov objavovania nových chuťových...

Nátierky Librum - Už viem čo si dám k rannej kávičke

Nátierky Librum - Už viem čo si dám k rannej kávičke

Orechové krémy sa stali v posledným rokoch obľúbenou pochúťkou všetkých čo vyznávajú zdravý životný štýl.

Exkluzívna kolekcia Bialetti x Dolce&Gabbana

Exkluzívna kolekcia Bialetti x Dolce&Gabbana

Dva veľké symboly Made in Italy štýlu sa spojili za účelom oslavy tradičného talianskeho kávového rituálu. 

Festivalové Leto Cafepoint 

Festivalové Leto Cafepoint