Detaily
Charakteristika kávy Cafepoint Office Blend Classico
Kávová zmes Office Blend Classico je namiešaná v ideálnom pomere Arabiky a Robusty tak, aby predstavovala typické neapolské espresso. Má intenzívnu arómu, orieškovo-hnedú krému a jemnú, horko-sladkú chuť s výrazným telom.
Chuťový profil* kávy Cafepoint Office Blend Classico
Acidita (kyslosť): | 2 |
---|
Horkosť: | 3 |
---|
Sladkosť: | 3 |
---|
Aróma: | 4 |
---|
Kréma: | 3 |
---|
Kofeín: | 3 |
---|
* škála chuťového profilu od 1 do 5 (1 = najslabšia / najmenej výrazná a 5 = najsilnejšia / najvýraznejšia)
Viac informácií o talianskych kávových zmesiach sa môžete dozvedieť tu.
O pražiarovi kávy Cafepoint Office Blend Classico
Paská Srl. - Intenso je mladá inovatívna pražiareň z Neapola, ktorej základnou filozofiou je rešpektovanie neapolskej tradície praženia v kombinácií s neustálym vývojom nových technológií. V každom kroku z plantáže až po spotrebiteľa sa snažia o nízky dopad procesov na životné prostredie. Intenso, to je nekonečná vášeň, ktorú pocítite v každej šálke kávy!
Súvisiace články
Ešte pred pár rokmi bola silná, tmavo-pražená káva symbolom ideálneho kávového zážitku. Niektorí takú kávu zbožňujú a je pre nich aj naďalej dokonalý životabudič a tí druhí ju pili hlavne preto, aby do seba dostali potrebnú dávku kofeínu, no nenašli v nej ten pravý pôžitok z chuti.
Takmer každý, kto strávil nejaký čas v Taliansku povie, že každá káva ktorú tam pil, bola vynikajúca. Aj v „krajine espressa“ však musia neustále dbať na kvalitu nápoja, ktorý považuje väčšina Talianov za národný.
Často postojačky a s novinami v ruke. Takto si svoje espresso vychutnáva väčšina uponáhľaných talianov. Niekedy prehodia par slov s obľúbeným baristom, alebo neznámym susedom odvedľa.
Obchodníci, ktorí nakupujú surovú kávu priamo na plantážach od pestovateľov alebo z veľkoskladov, sledujú pri kúpe niektoré jej vlastnosti, ktoré môžu ovplyvniť jej kvalitu po upražení.
Nezničte si chuť Vašej drahej kávy iba kvôli zlým návykom pri skladovaní, či spracovávaní kávy. Povieme Vám čo nerobiť...