Detaily
Aby mletie kávy bolo vždy zážitkom!
Krásny ručný mlynček na kávu pre rok 1947 od renomovaného českého výrobcu Lodos spája v sebe eleganciu a tradíciu. Vďaka svojmu atraktívnemu dizajnu bude jedinečným doplnkom a pýchou domácnosti nejedného náročného kávičkára.
Telo mlynčeka je vyrobené z bukového dreva, z veľkej časti ručne, čím sa každý kus stáva originálom. Následne sa prírodne lakuje a morí do príslušného odtieňa. Kovové diely sú pomosadzené.
Mlecí mechanizmus zhotovený z kalenej ocele vyniká dlhoročnou životnosťou a odolnosťou, pričom sa naň vzťahuje 10-ročná záruka. V mlynčeku možno nastaviť rozličnú hrúbku mletia, aby Vaša kávička bola vždy správne výrazná pre akýkoľvek typ jej prípravy. S rukoväťou sa jednoducho a pohodlne manipuluje, a to vďaka štýlovému drevenému úchytu.
1 porcia mletej kávy na espresso podľa našich skúseností vyžaduje troška viac trpezlivosti a pár minút súvislého mletia. Ideálny relax pre kávičkára.
Viac informácií o vhodných spôsoboch mletia kávy sa môžete dozvedieť tu a tu.
O výrobcovi ručných mlynčekov Lodos
Česká spoločnosť Lodos nadviazala na firmu Bratři Ouhrabkové založenú v roku 1923. Tá sa sprvu sústredila len na výrobu drevených mlynčekov na kávu, neskôr svoj sortiment rozšírila i o cestovné mlynčeky značky Tramp a mlynčeky na korenie, pričom vďaka svojej kvalite sa postupne tieto produkty stali známymi a veľmi obľúbenymi aj za hranicami krajiny. Avšak v roku 1950 bola táto firma znárodnená a až po revolúcii ju vnuci pôvodných majiteľov obnovili pod názvom Lodos s cieľom ponúkať na trh tradičné mlynčeky s dlhoročnou históriou a ďalšie užitočné doplnky do kuchyne. Takýmto spôsobom chcú oživiť legendárnu slávu bratov Ouhrabkových a ich výrobkov.
Vlastnosti
Vlastnosti |
Farba | Svetlohnedá |
Materiál | Bukové drevo, kalená oceľ, kov |
Výška | 210 mm |
Šírka | 130 mm |
Súvisiace články
V súčasnosti je príprava dobrej kávy povýšená na akýsi obrad. Súhlasíme, nie je dobrá káva ako dobrá káva. Dobrá káva môže mať pre niekoho dušu, ktorej krásy a chute neustále objavuje, alebo je to pre niekoho denný zvyk s veľkým očakávaním a s predstavou jednoduchej prípravy v pákovom kávovare. Avšak to, čo spája obe skupiny, vedome či nevedome, je to, že všetky kávové zrná prejdú najskôr mlecími kameňmi mlynčeka. A verte, nie je mletie ako mletie.