Detaily
Aby mletie kávy bolo vždy zážitkom!
Krásny ručný mlynček na kávu pre rok 1932 od renomovaného českého výrobcu Lodos spája v sebe eleganciu a tradíciu. Vďaka svojmu atraktívnemu dizajnu bude jedinečným doplnkom a pýchou domácnosti nejedného náročného kávičkára.
Telo mlynčeka je vyrobené z bukového dreva, z veľkej časti ručne, čím sa každý kus stáva originálom. Následne sa prírodne lakuje a morí do príslušného odtieňa. Kovové diely sú poniklované.
Mlecí mechanizmus zhotovený z kalenej ocele vyniká dlhoročnou životnosťou a odolnosťou, pričom sa naň vzťahuje 10-ročná záruka. V mlynčeku možno nastaviť rozličnú hrúbku mletia, aby Vaša kávička bola vždy správne výrazná pre akýkoľvek typ jej prípravy. S rukoväťou sa jednoducho a pohodlne manipuluje, a to vďaka štýlovému drevenému úchytu.
1 porcia mletej kávy na espresso podľa našich skúseností vyžaduje troška viac trpezlivosti a pár minút súvislého mletia. Ideálny relax pre kávičkára.
Viac informácií o vhodných spôsoboch mletia kávy sa môžete dozvedieť tu a tu.
O výrobcovi ručných mlynčekov Lodos
Česká spoločnosť Lodos nadviazala na firmu Bratři Ouhrabkové založenú v roku 1923. Tá sa sprvu sústredila len na výrobu drevených mlynčekov na kávu, neskôr svoj sortiment rozšírila i o cestovné mlynčeky značky Tramp a mlynčeky na korenie, pričom vďaka svojej kvalite sa postupne tieto produkty stali známymi a veľmi obľúbenymi aj za hranicami krajiny. Avšak v roku 1950 bola táto firma znárodnená a až po revolúcii ju vnuci pôvodných majiteľov obnovili pod názvom Lodos s cieľom ponúkať na trh tradičné mlynčeky s dlhoročnou históriou a ďalšie užitočné doplnky do kuchyne. Takýmto spôsobom chcú oživiť legendárnu slávu bratov Ouhrabkových a ich výrobkov.
Vlastnosti
Vlastnosti |
Farba | Tmavohnedá |
Materiál | Bukové drevo, kalená oceľ, kov |
Výška | 210 mm |
Šírka | 125 mm |
Súvisiace články
Ak ste si už pripravovali kávu doma, tak si určite spomeniete na to, ako prevoňala celú kuchyňu. Už to nebola štandardná vôňa nejakej instantnej kávy či slovenského turka, ale poriadna vôňa čerstvo pomletých zŕn, pripravených napr. aj v moka kávovari. A tak, ako všetko musí dokonale do seba zapadať, tak aj mletie kávy je zázrak, ktorý vplýva na jej výslednú chuť.
V súčasnosti je príprava dobrej kávy povýšená na akýsi obrad. Súhlasíme, nie je dobrá káva ako dobrá káva. Dobrá káva môže mať pre niekoho dušu, ktorej krásy a chute neustále objavuje, alebo je to pre niekoho denný zvyk s veľkým očakávaním a s predstavou jednoduchej prípravy v pákovom kávovare. Avšak to, čo spája obe skupiny, vedome či nevedome, je to, že všetky kávové zrná prejdú najskôr mlecími kameňmi mlynčeka. A verte, nie je mletie ako mletie.