Po našej osobnej skúsenosti z Medzinárodnej výstavy reštauračného priemyslu HOST 2011 v Miláne odporúčame milovníkom kávy držať sa týchto krokov, aby ste si vedeli užiť veľkú výstavu vedeli užiť v zdraví a pohode:
- Nechcite navštíviť a ochutnať kávu od všetkých vystavovateľov. Vyhnete sa frustrácii, že ste niečo vynechali a ušetríte si predávkovanie kofeínom.
- Vyberte sa na výstavu aspoň na dva dni. Prvý deň si len prezrite letmo všetkých vystavovateľov a druhý deň sa venujte svojim obľúbeným značkám alebo novinkám, ktoré vás zaujali.
- Záujemcom o distribúciu kávy radíme zobrať si so sebou zásobu vizitiek a obrniť sa trpezlivosťou, keďže Taliani majú na všetko akosi viac času než sme u nás zvyknutí. Dajú však skôr na osobné väzby ako mailový kontakt.
- Pýtajte sa na všetko, čo vás zaujalo. Výrobcovia vám po prejavenom záujme ponúknu ochutnávku kávy, sladkostí a zavalia vás propagačnými materiálmi.
- Neohŕňajte nos nad kávou z plastového pohára. Na výstave sa malé plastové poháriky bežne používajú na ochutnávku kávy.
- Vzorky kávy prekladajte pitím čistej vody.
- Nebuďte sklamaní, ak sa ani po 20 minútach nedostanete k rozhovoru s manažérom vašej obľúbenej kávovej firmy. Niekedy poteší aj debata s peknou hosteskou.