Šikovní Japonci, ktorí radi pijú kávu v rýchlosti a kvalitnú, nechceli prekvapkávanú kávu zo stroja, ktorá stráca arómu. Preto vymysleli vrecúška na prekvapkávanú kávu na jedno použitie. Vrecká sú v plastovom obale spolu s nitrogénom, ktorý bráni káve v oxidácii. Jeho použitie je jednoduché. Treba odtrhnúť vrch obalu, zavesiť ho na šálku a zaliať vrecúško horúcou vodou. Tá prejde kávou a bude prekvapkávať do šálky. Obal s použitým vreckom môžete potom vyhodiť.
Tento rýchly spôsob prípravy kávy sa rozšíril z Japonska do Južnej Kórei, Taiwanu a iných ázijských štátov. Podľa novembrového čísla časopisu Tea & Coffee sa tento zvyk pomaly udomácňuje aj v Európe. Kto nechce čakať na prekvapkávanú kávu zo stroja alebo mu prekáža nízka kvalita instantnej kávy má teraz ďalšiu alternatívu.
Cafepoint.sk
Zdroj: teaandcoffee.net
Foto: sheyx.wordpress.com, blog.thepopbag.com
Ak si aj vy chcete pripraviť kvalitné espresso rýchlo a bez väčších investícií do drahého kávovaru, odporúčame Vám vyskúšať moka kávovar. Pre moka kávovary je vhodná nahrubo mletá káva.