Odroda kávy známa ako Jamaica Blue Mountain (Jamajská z Modrých hôr) je vzácna, má výnimočnú chuť a jej cena je vysoká. Prečo je tomu tak?
- Rastie na malom priestore v horách východnej Jamajky, kde sú minimálne teplotné výkyvy
- Či sa káva pestuje iba vo vyznačenom geografickom priestore je kontrolované úradníkmi
- Káva rastie v ideálnej nadmorskej výške okolo 2300 metrov
- Pôda je bohatá na minerály
- V horách sú ranné hmly a dostatok slnečného svetla
- Kávové bobule dozrievajú neskôr ako iné odrody a tým naberú viac na chuti.
- Káva z tejto odrody nie je horká
- 80 percent tejto kávy sa vyváža do Japonska
- Je to čistá 100% Arabika
- zbiera sa výhradne ručne
- dôkladné sušenie na plátne na predpísaných stoloch a v tieni
- Na export idú len ručne preberané zrná najvyššej kvality, ktorú kontroluje na to zvolený úrad
- export je výhradne v drevených zapečatených sudoch prepravovaných leteckou dopravou, aby káva na mori nenasiakla soľou
- káva je na Jamaike považovaná za národný poklad
Cafepoint.sk