- Nemeľte zbytočne viac kávy ako práve potrebujete. Pomletá káva stratí chuť skôr.
- Na rôznu prípravu kávy potrebujete rôzne druhy mletia.
- Hrubšie mletie je vhodnejšie na moka a filtrovanú kávu.
- Do espresso kávovaru sa odporúča jemné mletie. Pre zalievanú kávu je vhodné najjemnejšie mletie.
- Originálne výrobcom balená káva si zachová svoju chuť a vôňu najmenej dva tri roky po upražení.
- Ak máte kávu po otvorení presypanú v uzavretej nádobe, mala by jej vôňa vydržať najmenej 7 až 10 dní.
- Neskladujte otvorenú balenú kávu v chladničke či mrazničke. Môže nasiaknuť vôňami iných potravín.
Zo sveta kávy
Ten najlepší výber kávových darčekov!
Vianoce nám klepu na dvere a s nimi prichádza čas radosti, lásky a, samozrejme, darčekov. Nech už patríte medzi kávových nadšencov, gurmánov, alebo milovníkov objavovania nových chuťových...
Nátierky Librum - Už viem čo si dám k rannej kávičke
Orechové krémy sa stali v posledným rokoch obľúbenou pochúťkou všetkých čo vyznávajú zdravý životný štýl.
Exkluzívna kolekcia Bialetti x Dolce&Gabbana
Dva veľké symboly Made in Italy štýlu sa spojili za účelom oslavy tradičného talianskeho kávového rituálu.