Ako sme už spomínali v minulom článku, Francesco Illy najskôr zakonzervoval vôňu kávy tak, aby vydržala čo najdlhšie aj po otvorení. Áno, napadne nám, že niečo podobné predsa vymyslel aj Luigi Lavazza, avšak v tej dobe balil kávu do pergamenu, ktorý tiež dokázal uchovať autentickú arómu.
Za všetkým hľadaj... Illettu
To, čo značku Illy preslávilo, však nebolo balenie kávy, ale prelomový kávovar, ktorý nahrádzal parné kávovary. Dostal meno “Illetta”, v ktorej sa snúbilo automatické dávkovanie vody a dvojitý parný bojler, poháňajúci vodu skrz pomletú kávu.
Je celkom zaujímavé, že táto technika inšpirovala tvorcov na neskoršie vytvorenie PODov (Easy Serving Espresso), ktoré operuje práve s určitou dávkou vody a tlakom. Rovnako môžeme aj v iných Illyho patentoch spozorovať rozvíjanie Illyho nazerania na spôsoby konzervovania kávy a prípravy kávy, ktoré sa používajú doteraz.
Nielen otca viedla vášeň ku káve
Ernesto Illy, Francescov nasledovník, prebral štafetu po svojom otcovi až po druhej svetovej vojne. Vyštudovaný chemik sa zavrel v laboratóriu a vylepšil otcove patenty. Tie zahŕňali prevažne spôsoby spracovania a prípravy kávy. Illy tak vlastní tri zo siedmich hlavných inovácií a objavov za posledných 100 rokov. Ide najmä o tlakovaciu techniku, spomínané E.S.E. a Illettu.
V súčasnosti Illy pokračuje vo svojom výskume a objavovaní kávy, čo sa rozrástlo až na celosvetovú sieť. Andrea Illy, Francescov vnuk, vedie firmu s rovnakou vášňou, akou ju viedol aj jeho dedo. V značke Illy sa tak spája profesionalita, kvalita a umenie. Pod jeho vedením sa káva Illy nedovážala len do 29 krajín, ale už do vyše 100 krajín sveta. Tak sa vďaka unikátnemu vynálezu perfektného balenia kávy a skutočne úspornej techniky prípravy v kávovare cez E.S.E. dostalo do sveta o čosi viac kvalitného čierneho moku.
Príbeh Illy však nekončí. Jeho ďalšia časť môže pokračovať u vás doma. Stačí si nakúpiť v našom eshope a vychutnať si pravú chuť kvalitnej kávy, zabalenú tak, aby z nej neuniklo ani jedno zrniečko arómy.
Zdroj informácií: probrands.ro