V odbornom časopise Tea & Coffee určeného najmä firmám z odboru sa dočítate, ako správne baliť kávu, aby bola zachovaná kvalita, vôňa a tiež príťažlivosť pre zákazníka. Tu je zopár rád pre podnikateľov s kávou:
V prvom rade investujte do kvalitných baliacich strojov alebo si vyberte overenú firmu, ktorá vám zabezpečí kvalitné zabalenie vášho tovaru;
Baliacu firmu vyberajte podľa toho, na čo sa špecializuje. Napríklad na kapsule sú vhodné iné baliace linky ako na bežnú mletú kávu;
Vyberajte si firmu, ktorá má monitoring kvality balenia a nebojí sa na kontrolu prizvať aj zákazníkov;
Baliaca firma, by mala mať stroje, ktoré sú rýchle, účinné, ale zároveň spoľahlivé a rýchlo opraviteľné, aby sa nestalo, že vaši zákazníci budú čakať na tovar dlho;
Vyberajte pozorne materiál a formu balenia kávy. Vákuové obaly sú lacnejšie ako efektné plechovky, ale udržia kvalitnú arómu rovnako ako plechovky. Navyše sú ľahšie prenositeľné aj skladovateľné;
Dajte si záležať na vizuále balenia a nechajte si radšej poradiť od grafikov a dizajnérov, obal predsa predáva.