Cafepoint Colombia Medellin Supremo Decaffeinato 500g, zrnková káva

Pražená zrnková káva Cafepoint Colombia Medellin Supremo Decaffeinato pozostáva z kvalitných kávových zŕn, ktoré obsahujú veľmi nízke množstvo kofeínu.
SKLADOM viac ako 5ks
Nájdete aj Darček v predajni
  • 23,90€

Praktické, opakovateľne uzatvárateľné "ZIP" balenie!

Charakteristika kávy Cafepoint Colombia Medellin Supremo Decaffeinato

Chuťový profil: Mnohí popisujú chuť tejto kávy ako smotanovú a veľmi vyváženú. Pražením dosahuje vynikajúcu plnú chuť s výraznu arómou po ovocí. Jedná sa o odrodovú 100%-nú Arabiku bez obsahu kofeínu.

O káve Cafepoint Colombia Medellin Supremo Decaffeinato

O pestovaní kávy: Káva sa do krajiny dostala v osemnástom storočí vďaka jezuitským misionárom. Pestovanie a obchodovanie s kávou sa výraznejšie rozšírilo v devätnástom storočí. V súčasnosti sa v Kolumbii vypestuje takmer 12% celosvetovej produkcie kávy a krajina tak patri medzi jej najvýznamnejších producentov na svete. Pestuje sa predovšetkým žiadaná Arabika, obzvlášť odrody Bourbon, Typica, Caturra a Maragogype. Kolumbijská káva je po celom svete známa vďaka svojej jemnej, vyváženej chuti.
Prívlastok DECAFFEINATO znamená, že ide o kvalitné kávové zrná obsahujúce veľmi nízke množstvo kofeínu. Na dekofeináciu tejto kávy sa využíva tzv. švajčiarska mokrá metóda - aktuálne najšetrnejší spôsob. Jej princípom je máčanie zelených zŕn kávovníka vo vode. Kofeín sa z vody následne eliminuje pomocou aktivovaných uhlíkových filtrov a zrnká kávy sa sušia v špeciálnych nádržiach.
Prívlastok SUPREMO znamená, že ide o kvalitné, rovnomerne veľké zrná.

O krajine pôvodu kávy Cafepoint Colombia Medellin Supremo Decaffeinato

O krajine: Kolumbia je štát nachádzajúci sa v severnej časti južnej Ameriky. Krajina s viac ako 45 miliónmi obyvateľov sa môže popýšiť bohatou geografickou rozmanitosťou. Nachádzajú sa tu vysoké pohoria, úrodné nížiny, tropický dažďový prales a ako jediná krajina južnej Ameriky hraničí s Tichým i Atlantickým oceánom.

Kolumbia patrí medzi svetových lídrov v pestovaní kávy. Ročne sa v nej vypestuje viac ako 500 000 ton kávy, čo ju robí treťou najvplyvnejšou kávovou krajinou na Zemi. Zber zelenej kávy prebieha takmer celý rok, predovšetkým však v mesiacoch november až júl.

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!