Zavádzame novú službu dodávania tovaru počas pracovných dní, "CAFEPOINT Express donášková služba do 24h", viac informácií tu

V súvislosti so súčasnou situáciou Vás chceme informovať o uzavretí všetkých našich kamenných prevádzok až do odvolania. Miesto osobného odberu, viac informácií tu

Cafepoint India Plantation Mysore 500g, zrnková káva

Zrnková káva Cafepoint India Plantation Mysore má jemne sladkú chuť s miernou aciditou. V šálke sa vyznačuje svetlejšou krémou a sviežou, korenistou arómou.
SKLADOM viac ako 5ks
Nájdete aj Darček v predajni
  • 17,49€
    21,90€

Praktické, opakovateľne uzatvárateľné "ZIP" balenie!

Charakteristika kávy Cafepoint India Plantation Mysore

Chuťový profil: V šálke je charakteristická svetlejšou krémou a sviežou, miestami korenistou arómou. Chuť je jemne sladká s miernou aciditou. V ústach pôsobí káva ľahko, delikátne. V dochuti stále cítiť jemné náznaky korenia.

O káve Cafepoint India Plantation Mysore

O pestovaní kávy: História pestovania kávy v krajine sa opiera o zaujímavú legendu. V 17. storočí súfijský pútnik Baba Budan na spiatočnej ceste z Mekky v prístave v Jemene získal sedem kávových zŕn. Ukryl ich vo svojom odeve a priniesol do Indie. V pohorí Chikkamagaluru ich zasadil a tak sa kávovník dostal z Arabského polostrova na východ. Odvtedy sa káva v krajine pestuje neprestajne, predovšetkým na juhu. V Indii sa darí veľmi dobre aj odrode Robusta, no najznámejšie a najcennejšie sú odrody Arabiky. Medzi najvyhľadávanejšie patria monzúnová Monsooned Malabar a gurmánska Mysore.

O krajine pôvodu kávy Cafepoint India Plantation Mysore

O krajine: India je s viac než miliardou obyvateľov druhou najľudnatejšou krajinou sveta. Na severe je obklopená majestátnymi Himalájami, na východe, západe a juhu Indickým oceánom. Krajina s bohatou a dlhou históriou získala novodobú nezávislosť až v roku 1947 vďaka otcovi národa Mahatma Gándhímu.

Hoci India nepatrí medzi kávových gigantov (z hľadiska celosvetovej produkcie jej patrí 8. miesto), v kávovom priemysle tu pracuje viac ako 3 milióny ľudí. Zber zelenej kávy prebieha prevažne v mesiacoch november až február.

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!