Detaily
- Pražená mletá káva
- Zmes Arabiky (20%) a Robusty (80%)
- Hmotnosť balenia: 150 g
Charakteristika kávy Intenso Forte
Pražená mletá káva Intenso Forte pozostáva zo starostlivo vyberaných kávových zŕn Arabiky a Robusty. Vyznačuje sa bohatou, hustou krémou a intenzívnou chuťou. Vďaka vyššiemu obsahu kofeínu je ideálna na prípravu silného talianskeho espressa, ktoré Vás ihneď postaví na nohy. Okrem toho výborne chutí aj v kombinácii s mliekom/mliečnou penou v nápojoch typu cappuccino či caffé latte.
Viac informácií o talianskych kávových zmesiach sa môžete dozvedieť tu.
O pražiarovi kávy Intenso Forte
Paská Srl. - Intenso je spoločnosť zameraná na praženie, balenie a distribúciu kávy, ktorá sídli v juhotalianskom meste Neapol. Jej základnou filozofiou je rešpektovanie neapolskej tradície praženia kávy v kombinácií s neustálym vývojom nových technológií, pričom v každom kroku z plantáže až po spotrebiteľa sa pokúša o nízky dopad procesov na životné prostredie. Zároveň sa snaží ponúkať svojím zákazníkom najlepší pomer ceny a kvality. Intenso, to je nekonečná vášeň, ktorú pocítite v každej šálke kávy!
Súvisiace články
Obsah kofeínu v populárnych energetických nápojoch je vždy uvedený na obale, koľko kofeínu však obsahuje jedna šálka kávy, ktorú si pripravíme doma? Na túto otázku je odpoveď trochu ťažšia. Existuje totiž niekoľko kritérií, ktoré vplývajú na „kofeinovosť“ konkrétnej kávy.
Prekvapkávanú kávu pozná každý kávičkár na Slovensku. Lenže aj obyčajná prekvapkávaná sa dá vylepšiť. Na jej zlepšenie prišli v Japonsku začiatkom 90. rokov minulého storočia.
Nezničte si chuť Vašej drahej kávy iba kvôli zlým návykom pri skladovaní, či spracovávaní kávy. Povieme Vám čo nerobiť...
Pitie kávy je dnes veľmi rozšírené po celom svete. Pije sa pri rôznych príležitostiach, najčastejšie pri rôznych stretnutiach a posedeniach. Preto sa káve hovorí aj nápoj priateľstva.
09. Dec 2010 O kávovaroch Príprava kávy na moka kávovare. Moka, alebo Caffetiera je trojdielny tlakový prístroj v ktorom sa pripravuje káva, ktorá je trochu podobná espressu, avšak bez pre espresso typickej krémovej peny.