Vážení zákazníci,
v súvislosti so súčasnou situáciou Vás chceme informovať o uzavretí všetkých našich kamenných prevádzok až do odvolania súčasného stavu. Rovnako je uzavretá prevádzka Cafepoint na Žilinskej ulici, ktorá pre internetový obchod obsluhovala zákazníkov s osobnými odbermi. Miesto osobného odberu je presunuté do centrálneho skladu na Račianskej ulici č. 66 v Bratislave v čase od 9:00 do 16:00. Pri osobnom odbere nie je možná platba v hotovosti a kartou. Pri osobnom odbere tovaru je potrebné zvoliť online platbu kartou, alebo platbou pomocou predfaktúry.
Váš tím Cafepoint

Vážení zákazníci,
zavádzame novú službu dodávania tovaru počas pracovných dní, "CAFEPOINT Express donášková služba do 24h", v pracovné dni, pre mesto Bratislava. Pri využití donáškovej služby je nutná online platba. Donášková služba je bezplatná.

Keď odborník ochutnáva kávu

Anglický výraz cupping by sa dal voľne preložiť ako šálkovanie. Je to v podstate ochutnávanie viacerých druhov kávy a ich hodnotenie. Túto techniku využívajú kávoví odborníci na zhodnotenie arómy, chute, tela a pôvodu kávy. Skutoční fajnšmekri vedia určiť odkiaľ káva pochádza, či je dobre upražená a vedia svoje poznatky využiť pri vytváraní kávových zmesí.

Aké sú hlavné pravidlá profesionálneho ochutnávača?

  • Ochutnávajte najviac 6 až 10 druhov kávy
  • Vzorky kávy by mali byť rovnako upražené a rovnomerne pomleté
  • Pomletú kávu v šálke ovoňajte ešte pred zaliatím horúcou vodou. V tejto fáze skúmajte, či káva vonia čerstvo a či je dobre upražená.
  • Po zaliati kávy horúcou vodou ju ovoňajte znova a porovnajte vône. Skúmajte aj jej jemnosť, krémovosť
  • Keď káva vychladne, ochutnajte ju čistou lyžičkou a nechajte ju pôsobiť na jazyku
  • Skúmajte a hodnoťte jej chuť, kyslosť, telo. Ak je káva veľmi kyslá je to znak, že nie je v poriadku. Pri chuti môžete cítiť karamel, ovocie, maslo, čokoládu, oriešky alebo koreniny.
  • Keďže testuje viacero druhov kávy, vzorky vypľúvajte, aby ste sa nepredávkovali kofeínom.
  • Aj po vypľutí kávy skúmajte aká chuť vám zostala v ústach. Môžete cítiť sladkú, kyslú, trpkú, jemnú alebo spálenú chuť.
  • Je dobré si pri testovaní robiť poznámky.

Cafepoint.sk