Mexico odrodová čokoláda, 200g

Cafepoint Horúca mliečna čokoláda Mexico 40% sa vyznačuje výraznou, dlhotrvajúcou chuťou s tónmi pražených lieskovcov a čiernych sliviek. Hmotnosť: 200 g.
SKLADOM viac ako 5ks
Nájdete aj Darček v predajni
  • 7,99€

Neodolateľné čokoládové pokušenie

Vysokokvalitná mliečna čokoláda v tvare tzv. callets a s obsahom kakaa až 40% od Cafepointu. Jedná sa o odrodovú čokoládu z Mexika, ktoré v súčasnosti vyprodukuje menej ako 2% z celosvetovej produkcie kakaa. Pokladá sa za prvú krajinu, v ktorej sa začali pestovať kakaové bôby. Originálna čokoláda z Mexika je v chuti pomerne intenzívna a kyslastá, avšak vysoko cenená. Tá tradičná sa používa predovšetkým ako ingrediencia do rôznych sladkých pokrmov a nápojov.

Čokoláda sa vyznačuje výraznou, dlhotrvajúcou chuťou s tónmi pražených lieskovcov a čiernych sliviek. Je veľmi špecifická vďaka intenzívnej aróme, v ktorej možno zacítiť bylinky a vôňu dubového sudu od whisky. Zaručuje skutočný labužnícky pôžitok. Callets chutia skvelo samotné či v kombinácii s kávou alebo ako dekorácia na dezerty a koláče. Rozpustené v horúcom mlieku Vám prinesú novú chuťovú dimenziu. Objavte čaro exotického Mexika ukryté v čokoládových callets!

Hmotnosť balenia: 200 g. Ručne vyrobená čokoláda na Slovensku.

Podrobné informácie o spôsoboch prípravy horúcej čokolády sa môžete dozvedieť tu.

Zloženie: cukor, kakaová hmota, kakaové maslo, sušené mlieko, emulgátor: sójový lecitín, aróma: prírodná vanilka. Krajina pôvodu kakaových bôbov: Mexiko. Čokoláda vyrobená najmä z odrody kakaovníka Forastero. Obsah kakaovej sušiny: min. 40%.

Výživové údaje produktu Cafepoint Mexico odrodová čokoláda na 100g:

Energia:   2349 kJ / 561 kcal
Tuky:   37 g
- z toho NMK*:   22,2 g
Sacharidy:   46,4 g
- z toho cukry:   44,8 g
Vláknina:   4,4 g
Bielkoviny:   7,9 g
Soľ:   0,14 g

* nasýtené mastné kyseliny

Horúca čokoláda - vôbec prvý čokoládový nápoj bol pripravený približne pred 2500 - 3 000 rokmi mayskou civilizáciou a bol tradičným nápojom Aztékov, ktorý ho prezývali xocolatl. Pôvodne pozostával z mletých plodov zeleného kakaovníka a kukuričnej múky a bol ochutený vanilkou, klinčekmi alebo chili korením. V 15. storočí sa receptúra prípravy tohto nápoja dostala z Mexika až do Európy. Postupne sa začal do neho pridávať cukor či mlieko a tak vznikla horúca čokoláda ako ju poznáme dnes. Nápoj vyniká hustou, krémovou konzistenciou, ktorý môžeme rozlične ozdobiť (napr. šľahačkou či škoricou) a okrem toho sa dá vychutnávať s mnohými ingredienciami. Na tento jedinečný "nápoj bohov" nedá dopustiť žiadny vášnivý čokoholik.

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!