Ako sa pije káva vo svete
Čo všetko Vás môže zaskočiť vo svete, keď si objednáte kávu? Ak sa chystáte na dovolenku, pravdepodobne si budete chcieť vychutnať svoju dennú dávku kofeínu aj na druhom konci sveta ...
Žiadne produkty
Ceny s DPH
Pridať do |
Potrebujete kávu pomlieť? ((Stačí, ak do poznámky v košíku uvediete, ako si kávu budete pripravovať.))
Dátum dostupnosti:
Zrnková káva Cafepoint Mexico Chiapas Altura má svetlú krému a sviežu arómu. V ústach pôsobí jemne, delikátne. V dochuti niekedy cítiť náznaky čokolády.
Vhodnosť prípravy
Automatický kávovar
Pákový kávovar
Moka
Chuťový profil: V šálke je charakteristická svetlou krémou a sviežou, kvetinovou arómou. Chuť je príjemne sladká s miernou, ale citeľnou aciditou. V ústach pôsobí káva jemne, delikátne. V dochuti niekedy cítiť náznaky čokolády.
O pestovaní kávy: Káva sa v Mexiku pestuje od sedemnásteho storočia prevažne na juhu krajiny. Vďaka veľkej územnej rozlohe a klimatickým rozmanitostiam sa charakteristiky jednotlivých regionálnych káv môžu líšiť. Pestuje sa predovšetkým Arabika, ktorá sa najčastejšie spracováva takzvaným mokrým spôsobom. Keďže Mexiko hraničí s USA a severný sused je významným odberateľom kávy, v krajine je kvôli požiadavkám ekologicky pestovanej kávy veľké množstvo bio fariem. Najznámejšie pestovateľské regióny sú Oxaca, Coatepec a Topacio, kde sa káva pestuje vo výške viac ako 1000 metrov n. m.
Označenie SHG zaručuje, že káva bola pestovaná vo vysokých horách. Označenie Superior znamená, že ide o kvalitné kávové zrná rovnomernej veľkosti.
O krajine: Mexiko je krajina s viac ako 110 miliónmi obyvateľov. Nachádza sa na juhu Severnej Ameriky. Východné pobrežie ústí do Karibského mora, na západe ho obmýva Tichý oceán. Južnými susedmi sú Guatemala a Belize. Mexiko je mediálne známe aj vďaka viac než 3000 km dlhej hranici s USA, ktorá je častým cieľom mnohých utečencov.
Mexiko produkuje kávu s typickou stredoamerickou charakteristikou. Ročne sa jej tu vypestuje takmer 300 000 ton a zber zelenej kávy prebieha najčastejšie v mesiacoch december až máj.
Čo všetko Vás môže zaskočiť vo svete, keď si objednáte kávu? Ak sa chystáte na dovolenku, pravdepodobne si budete chcieť vychutnať svoju dennú dávku kofeínu aj na druhom konci sveta ...
Po zbere dozretých kávových bobúľ sa môžu spracovať suchou alebo vlhkou metódou. Pri suchej sa sušia celé bobule. Pri vlhkej sa najskôr odstráni z bobúľ ich dužina a šupka, až potom sú kávové zrnká pripravená na sušenie.
Cesta kávy ako komodity a pochutiny do celého sveta trvala niekoľko storočí. Začala v Afrike, ale dnes sa jej najviac vyprodukuje v Južnej Amerike.
Najrozšírenejšie odrody kávovníka sú Arabica a Robusta. Okolo roku 1690 pristála na pobreží Mocha v Jemene skupina holandských námorníkov, ktorým sa podarilo odobrať sadenice kávovníkov a vysadiť ich na Jave a Sumatre. Následne sa kávovník dostáva do Strednej a Južnej Ameriky. V Brazílii tak vznikli najväčšie plantáže kávovníka na svete.
Vianoce nám klepu na dvere a s nimi prichádza čas radosti, lásky a, samozrejme, darčekov. Nech už patríte medzi kávových nadšencov, gurmánov, alebo milovníkov objavovania nových chuťových...
Orechové krémy sa stali v posledným rokoch obľúbenou pochúťkou všetkých čo vyznávajú zdravý životný štýl.
Dva veľké symboly Made in Italy štýlu sa spojili za účelom oslavy tradičného talianskeho kávového rituálu.