Ako pripraviť kvalitné Cafe Latte • Cafepoint.sk • Experti na Kávu

Ako pripraviť kvalitné Cafe Latte • Cafepoint.sk • Experti na Kávu

Dobrý barista by mal v prvom rade zvládnuť urobiť kvalitné caffé latte. Tento kávový nápoj je základom úspechu pri iných náročnejších kávach. Hoci sa návod môže zdať jednoduchý, zručnosť získa človek až po mnohých pokusoch. Niektorých to trvá pár týždňov, iným niekoľko mesiacov. Ako na to?

  • Do kanvice nalejte vychladené mlieko z chladničky, ktoré má okolo 1º C. Vždy použite čestvé mlieko, nezohrievajte už raz zohriate mlieko. Odporúčame použiť plnotučné.
  • Ponorte rameno s parnou tryskou do mlieka asi centimenter od dna. Spustite paru. Keď začne mliečna pena rásť, pomaly spúšťajte kanvicu tak, aby rameno ostalo centimeter pod úrovňou hladiny.
  • Nemali by ste nechať penu rásť príliš rýchlo, lebo sa vám urobia bublinky, ani príliš pomaly, lebo sa vám neurobí dostatočná pena a mlieko sa prehreje.
  • Mlieko zohrejte tak na 60 až 70°C a pritom krúžte kanvicou proti smeru hodinových ručičiek.
  • Ak ste trpezlivý, vznikne vám hustá a jemná krémová pena.
  • Nechajte penu na chvíľu usadiť.
  • Pokrúžte mliekom. Pena by mala byť krémová a bez bubliniek. Ak uvidíte bublinky, buchnite kanvicou párkrát o pult a skúste mlieko speniť ešte na 20 až 30 sekúnd.
  • Nalejte mlieko s penou rovnomerne do šálky s espressom. Niekto robí caffé latte aj tak, že najprv naleje do šálky mlieko s penou a potom doň vlieva kávu. Získa tak dvojvrstvový a dvojfarebný nápoj.
  • Fantázii sa medze nekladú. Kto chce môže si s penou vytvoriť na káve aj rôzne vzory ako srdce či stromček, ale to je už práca pre profíkov.

Zdroj: wikihow.com

Foto: flickr.com, coffee.wikia.com

Súvisiace produkty

  • Pákový kávovar Gaggia Classic 30 vyrobený v Taliansku na počesť významného výročia v limitovanej edícií má nezameniteľný dizajn, ktorý symbolizuje jedinečné umenie výroby a vychutnávania si dokonalého talianskeho espressa.

  • Teplomer na mlieko značky Rhinowares slúži na meranie teploty pri výrobe dekoratívnej mliečnej peny.  Je povinnou výbavou každého vášnivého baristu.

  • Chladič mlieka JURA Cool Control ocení každý vášnivý milovník kávových špecialít. Je určený na chladenie 1 l mlieka potrebného na prípravu mliečnej peny.

  • Zrnková káva Cafepoint Ciao Palermo (Čau Palermo) sa v šálke vyznačuje prenikavou arómou, bohatou krémou a silnou karamelovou chuťou so stredným telom.

  • Rhinowares Teflónová kanvica určená na prípravu mliečnej peny spája v sebe komfort a kvalitu. Má nepriľnavý povrch a dvojitý obal, pričom sa jednoducho čistí.

  • Rhinowares Kanvica na mlieko Classic je vhodná pre komerčné i domáce použitie. Bola navrhnutá v spolupráci s odborníkmi na prípravu kávových špecialít.

  • Zrnková káva Dobrá Kávička Osemdesiatka je exkluzívna kávová zmes Arabiky z Peru, Mexika, Indie, Kolumbie, Hondurasu, Brazílie a Nikaraguy a indickej Robusty. BEST SELLER - táto káva patrí medzi najpredávanejšie produkty v našom sortimente za minulý rok.