Cafetravel - Majstrovstvo slovenských pražiarov.

Cafetravel - Majstrovstvo slovenských pražiarov.

Naše putovanie po kávovom svete je na konci. Predtým, ako tento čarovný výlet ukončíme, čaká nás posledná zastávka – Slovensko. Aj keď v našej krajine kávu nepestujeme, aj u nás dnes môžeme nájsť množstvo kvalitných pražiarov, ktorí svoje remeslo milujú a dosahujú svetovú kvalitu. Práve praženie kávy je tým rozhodujúcim, až magickým krokom, kedy sa z obyčajných zrniek stane zdroj lahodného nápoja, ktorý si vychutnávame každý deň.

sDXVvVVAHSBrF3Y1tT-nfuj4ZUrMTzCpTlFeJhU0Ld6hyaaR97LqyVt0fxA-YM-Kb6Wq1_LIavVA4nxCR5obk-aUvnfHu4Kpt3gebZlr59MQ2cixIINJnPd6jehU0bRM1m8fCuqh

Jedným z popredných slovenských pražiarov je nepochybne Oldřich Holiš, ktorý praží aj našu obľúbenú Dobrú kávičku. Pán Holiš patrí k prvej generácií pražiarov na Slovensku, keďže sa venuje praženiu kávy už viac ako 25 rokov. Vďaka bohatým skúsenostiam jeho remeslo napreduje a dosahuje svetové výsledky.

Už od roku 2005 pán Holiš vylepšuje receptúry praženia kávových zmesí zložených z viacerých odrôd druhu kávovníka Coffea Arabica (Arabika) a Coffea Canephora (Robusta). Tie neustále prechádzajú vývojom a ich špičkovú kvalitu môžete ochutnať v našej Dobrej kávičke.


e28aGucSXAQ7NJzkHHN7kzTxUGezMWjWJPyc1EkmyGSYW-tbWsMJEg89e7MYOtAxrwJkG0ZJVzW4bhbWoX1TG0KMfPjQI-bO3CvR_9hMSV7KPD1j7UzzIqsB9uKpxtDQsScVbW7v

Každý mesiac v jeho pražiarni upraží pozoruhodných 15 ton kávy!

N2zx_MmOVzcleTdRk5ScpYpJLJDQf3M64WJfn0AU9ikO8yTuEoF9IoS_dJsP_7efnv0pE2zGcCxWQVTTbcdTHuuyItsi22QYGA_dxltGnHTL5bA_g83jvvHsSaXmEq00wRRRyh75

Veľkú časť upraženej kávy u pána Holiša tvorí aj Dobrá kávička, ktorá vzniká spojením slovenskej lásky k tomuto nápoju a tých najkvalitnejších surovín od miestnych farmárov zo Strednej a Južnej Ameriky. Naša káva je preto nie je len kvalitná a chutná, ale aj podporuje fair trade a drobných farmárov.

hAW8rERL2GVsYGl9zkFe91l2Y6og_cLjowrWnVDtHxPn9eSIGjwQbUw3TSkiOc0x1ilCEAmjZ6H1aLf-PY52n_qG8Sze3SzEur_9-GU809NQcTZPCFnWMIl7fJnHCxPpOklUg57X

Pre vznik výbornej kávy, ako je aj naša Dobrá Kávička, sú potrebné podľa pána Holiša kvalitne dopestované a spracované zrná 100 % Arabík z Peru, Mexika, Indie, Kolumbie, Hondurasu, Brazílie a Nikaraguy. Zrná Robusty pochádzajú z Indie a vždy poznáme aj pôvod farmára. Ich kvalitu podčiarkuje profesionálny a inovatívny prístup pri skladovaní, pražení a balení. 

52B0QJRoIQyKp_5iKE8zkC6o7AT_8ARKAiJQFufWzxxjuiEPkHyPPet0OA91z2Lmf3iHel6_jURA1V_LN_v43BQaCcfgknlY1u31PMFByZunxc1YfThfJN07cF9Ku96O-ZqQEWA_

Všetky naše kávy sa balia ručne a prechádzajú prísnou kontrolou. Pre zachovanie prvotriednej kvality je potrebné neustále zdokonaľovať pražiace systémy a vzdelávať zamestnancov. Pražiareň, kde sa praží aj naša káva, využíva pražiacu linku, ktorá patrí medzi top na svete. Vďaka tomu všetkému dokážeme neustále prinášať a zlepšovať kvalitu našich káv.

lWMkSMYxz61HVYi9fpfnJyKpBwCZ1lzYV2fJ_xj88oF1pb4SC8fYuQg3MHklF0mNUrlFGitvAlIDdWCXoF0kzNjWzNbWcaW-TXJ6eZBDCCMQmUjlR4MPZQTNHf0RX5ZP4Y53YEkm

Dobrá kávička ponúka unikátny rad štyroch druhov kávových zmesí s rôznym pomerom prvotriednej Arabiky a Robusty, čím poteší aj tých najväčších milovníkov kávy.

Jedinečnosťou Dobrej kávičky je jej stredný spôsob praženia, ktorý, na rozdiel od tmavého praženia klasických talianskych zmesí, zachováva plnú paletu originálnych chutí kávy a väčšiu sviežosť. 

V našom rade Dobrej kávičky sú kávy rozdelené podľa intenzity odstupňovanej na základe pomeru Arabiky a Robusty, čím dosiahneme optimálne pomery tak, aby si každý našiel tú svoju.

Zmesi sa hodia na prípravu klasického talianskeho espressa, avšak ich plná a vyvážená chuť veľmi dobre vynikne aj v kombinácii s mliekom v nápojoch ako cappuccino, caffé latte alebo flat white.

Ak si chceme naplno vychutnať pestrosť chutí kávy Arabika, potom siahneme po našej Dobrá kávička Stovka, ktorú tvorí 100% Arabika z viacerých krajín a vyznačuje sa príjemnou chuťou čokolády s tónmi horkého kakaa.

rkwmctl_bWbR3RYdKscOMcTom2wRuCckPukqjvvumqVBx65MgLCRHX92JFzfLmL7_wepf0nfXF-gMxUevViOksvAp5OIYxMX2qgBnpT2b_wxNQqdkpBdASfgsFUegx73vjC3-6a7

Pre tých, ktorí preferujú chuťovú vyváženosť kávy, podobnú tej talianskej, je tu Dobrá kávička Osemdesiatka (80% Arabika) a Sedemdesiatka (70% Arabika). Do nich primiešavame Robustu v ideálnom pomere pre získanie väčšej intenzity a kofeínu.

U64ZlmBKNUI03w24-ST1ILQWJnEO0cp-vj5p6wB5hzZK0EPSVK6gF285-MYxdZmNLhOPmAVgynRzFl41uwrD9OCA_jLQpCJemu3_3NGfBkuAVytgSnbYO18-Hr0b1yDe9ayNGDawOYPLfGkiM69Mxr0VOQuIVB7s1avoYAe87xb4zJqF_znyc53yNDEdPPw8QrA8WbV_MeA4mXHQhAa0l8Q158nAtXVtBadSxZcAXX_uJ94JUSXwVa_qOjYK01SCQLJZF4dhS9Na-QtO

Ak ráno potrebujete naozaj nakopnúť, potom je tu pre vás Dobrá kávička Päťdesiatka. Nájdete v nej najväčší podiel Robusty spomedzi všetkých štyroch zmesí, vďaka čomu získame bohatú krému a intenzívnu horkastú arómu.

QilnlllYqC_mL4A-jzKlb10mO34LXRS7wth2OJoWpVxtwJbxjZvjWAZVzB5tbmroHxq5FA-oY3THn8pl-AwdW3MmcX9earq2c4TVRKj0C4if9J-_8x-1fq-04Cpclt1LkLgNdC3c

Nech už si vyberiete akúkoľvek z radu káv Dobrá kávička, podporíte výrobu kávy na Slovensku a tým aj remeslo, ktorému sa venujú majstri pražiari s láskou, celým srdcom a so svetovým prístupom aj výsledkami.



Zo sveta kávy

Cafepoint recepty: Tiramisu

Cafepoint recepty: Tiramisu

Kávopedia: Prečo je talianska káva taká obľúbená?

Kávopedia: Prečo je talianska káva taká obľúbená?

Kávopédia: Ako mlieť kávové zrná bez mlynčeka

Kávopédia: Ako mlieť kávové zrná bez mlynčeka

V nasledujúcom článku budeme hľadať riešenie problému, ktorý môže byť nočnou morou každého kávičkára.

Vyrazili ste na výlet, na stanovačku, prišli na chatu, alebo do hotela či...

Novinka: Cafepoint Single Collection Bolivia Yungas SHB EP

Novinka: Cafepoint Single Collection Bolivia Yungas SHB EP

Zo sveta kávy

Cafepoint recepty: Tiramisu

Cafepoint recepty: Tiramisu

Kávopedia: Prečo je talianska káva taká obľúbená?

Kávopedia: Prečo je talianska káva taká obľúbená?

Kávopédia: Ako mlieť kávové zrná bez mlynčeka

Kávopédia: Ako mlieť kávové zrná bez mlynčeka

V nasledujúcom článku budeme hľadať riešenie problému, ktorý môže byť nočnou morou každého kávičkára.

Vyrazili ste na výlet, na stanovačku, prišli na chatu, alebo do hotela či...

Novinka: Cafepoint Single Collection Bolivia Yungas SHB EP

Novinka: Cafepoint Single Collection Bolivia Yungas SHB EP