- Nemeľte zbytočne viac kávy ako práve potrebujete. Pomletá káva stratí chuť skôr.
- Na rôznu prípravu kávy potrebujete rôzne druhy mletia.
- Hrubšie mletie je vhodnejšie na moka a filtrovanú kávu.
- Do espresso kávovaru sa odporúča jemné mletie. Pre zalievanú kávu je vhodné najjemnejšie mletie.
- Originálne výrobcom balená káva si zachová svoju chuť a vôňu najmenej dva tri roky po upražení.
- Ak máte kávu po otvorení presypanú v uzavretej nádobe, mala by jej vôňa vydržať najmenej 7 až 10 dní.
- Neskladujte otvorenú balenú kávu v chladničke či mrazničke. Môže nasiaknuť vôňami iných potravín.
Zo sveta kávy
Objavte čokolády novej generácie.
Kávopedia: Akú kávu pijú Taliani?
Talianske kaviarne predajú denne priemerne 230 šálok kávy. Ktorý druh je však najobľúbenejší?