Nevyhadzujte použitú kávu, pomôže vám v kuchyni, kúpeľni i na záhrade!
Zostala vám kávová usadenina na dne šálky, či v odpadovej miske kávovaru? Nevyhadzujte ju. Použitá káva môže vynikajúco poslúžiť každej domácnosti.
Žiadne produkty
Ceny s DPH
Potrebujete kávu pomlieť? ((Stačí, ak do poznámky v košíku uvediete, ako si kávu budete pripravovať.))
Dátum dostupnosti:
Zrnková káva Cafepoint Colombia Supremo Decaffeinato má veľmi vyváženú, smotanovú chuť a arómu po ovocí. Obsahuje veľmi nízke množstvo kofeínu.
Vhodnosť prípravy
Automatický kávovar
Pákový kávovar
Moka
Chuťový profil: Mnohí popisujú chuť tejto kávy ako smotanovú a veľmi vyváženú. Pražením dosahuje vynikajúcu plnú chuť s výraznu arómou po ovocí. Jedná sa o odrodovú 100%-nú Arabiku bez obsahu kofeínu.
O pestovaní kávy: Káva sa do krajiny dostala v osemnástom storočí vďaka jezuitským misionárom. Pestovanie a obchodovanie s kávou sa výraznejšie rozšírilo v devätnástom storočí. V súčasnosti sa v Kolumbii vypestuje takmer 12% celosvetovej produkcie kávy a krajina tak patri medzi jej najvýznamnejších producentov na svete. Pestuje sa predovšetkým žiadaná Arabika, obzvlášť odrody Bourbon, Typica, Caturra a Maragogype. Kolumbijská káva je po celom svete známa vďaka svojej jemnej, vyváženej chuti.
Prívlastok DECAFFEINATO znamená, že ide o kvalitné kávové zrná obsahujúce veľmi nízke množstvo kofeínu. Na dekofeináciu tejto kávy sa využíva tzv. švajčiarska mokrá metóda - aktuálne najšetrnejší spôsob. Jej princípom je máčanie zelených zŕn kávovníka vo vode. Kofeín sa z vody následne eliminuje pomocou aktivovaných uhlíkových filtrov a zrnká kávy sa sušia v špeciálnych nádržiach.
Prívlastok SUPREMO znamená, že ide o kvalitné, rovnomerne veľké zrná.
O krajine: Kolumbia je štát nachádzajúci sa v severnej časti južnej Ameriky. Krajina s viac ako 45 miliónmi obyvateľov sa môže popýšiť bohatou geografickou rozmanitosťou. Nachádzajú sa tu vysoké pohoria, úrodné nížiny, tropický dažďový prales a ako jediná krajina južnej Ameriky hraničí s Tichým i Atlantickým oceánom.
Kolumbia patrí medzi svetových lídrov v pestovaní kávy. Ročne sa v nej vypestuje viac ako 500 000 ton kávy, čo ju robí treťou najvplyvnejšou kávovou krajinou na Zemi. Zber zelenej kávy prebieha takmer celý rok, predovšetkým však v mesiacoch november až júl.
Zostala vám kávová usadenina na dne šálky, či v odpadovej miske kávovaru? Nevyhadzujte ju. Použitá káva môže vynikajúco poslúžiť každej domácnosti.
Aj keď Južná Amerika nie je rodiskom kávy, vďaka výborným klimatickým podmienkam sa stala jej synonymom. Krajiny ako Brazília, Kolumbia, alebo Peru sú špičkovými producentmi kávy v celosvetovom meradle.
Kto by si myslel, že káva pochádza z jedného druhu rastliny je na omyle. Kávovníkov je okolo 6 tisíc druhov rôznych tvarov od malých kríkov až po 10 metrové stromy.
Vianoce nám klepu na dvere a s nimi prichádza čas radosti, lásky a, samozrejme, darčekov. Nech už patríte medzi kávových nadšencov, gurmánov, alebo milovníkov objavovania nových chuťových...
Orechové krémy sa stali v posledným rokoch obľúbenou pochúťkou všetkých čo vyznávajú zdravý životný štýl.
Dva veľké symboly Made in Italy štýlu sa spojili za účelom oslavy tradičného talianskeho kávového rituálu.