Detaily
- Pražená mletá káva v kapsuliach
- Odrodová 100% Arabika z Kostariky
- Obsah balenia: 16 kapsúl
- Hmotnosť 1 kapsule: 7 g
- Odporúčaný objem kávy v šálke: 35 ml
- Kapsule určené pre systém kávovarov Dolce Gusto od koncernu Nestlé - 100% kompatibilné
Charakteristika kávy Carraro Costa Rica pre Dolce Gusto
Carraro Costa Rica určená pre systém Dolce Gusto je znamenitá odrodová káva pestovaná v regióne Tarrazu v nadmorskej výške 1500 m n. m., kde pôdne a klimatické podmienky vytvárajú ideálne prostredie pre jej pestovanie. Mokré spracovanie, ktoré nasleduje po elektronickom a ručnom triedení, rozvíja v šálke čistú, sladkú chuť s miernou aciditou a dlhotrvajúcou dochuťou. Okrem toho má táto káva ľahké telo a bohatú kvetinovú arómu. Spomenuté vlastnosti z nej robia ideálny popoludňajší nápoj, ktorý možno podávať aj vo väčšej, tzv. americkej verzii spolu so sladkými sušienkami či koláčmi. Káva je ihneď po zomletí vákuovo uzatvorená do plastovej kapsule tak, aby si dokázala zachovať svoju chuť, arómu a kvalitu až do momentu použitia.
Chuťový profil* kávy Carraro Costa Rica pre Dolce Gusto
Acidita (kyslosť): |
3 |
Sladkosť: |
5 |
Aróma: |
5 |
Kofeín: |
2 |
* škála chuťového profilu od 1 do 5 (1 = najslabšia / najmenej výrazná a 5 = najsilnejšia / najvýraznejšia)
O pražiarovi kávy Carraro Costa Rica pre Dolce Gusto
Caffé Carraro je pražiareň kávy s viac ako 90-ročnou tradíciou (založená v r. 1927) nachádzajúca sa na severe Talianska, len 100 km od Benátok. Spojením dlhoročných skúseností, najmodernejšej výrobnej technológie a precízneho výberu len tých najkvalitnejších kávových zŕn je Caffé Carraro úspešnou a obľúbenou značkou nielen na talianskom trhu, ale aj vo viac ako 50-tich krajinách sveta. Ročná produkcia tejto spoločnosti je viac ako 6 000 ton kávy.
Súvisiace články
Od čias, keď sa Arabika rozšírila z etiópskej domoviny do celého sveta, sa ešte doteraz nepreskúmali všetky jej odrody a chute. My však v tom vidíme len veľké plus v podobe rôznych chutí a množstvu pôžitkov.
Ak žena vypije denne aspoň dve šálky kávy znižuje tým riziko vypuknutia rakoviny maternice. Zistili to vedci z Harvadskej univerzity.