Ktoré spracovanie kávy je to naj?
V tomto článku sa dozviete, čo vlastne znamená to, keď sú kávové zrná spracovávané suchou, mokrou alebo polomokrou metódou a aký dopad má toto spracovanie na výslednú chuť kávy.
Žiadne produkty
Ceny s DPH
Mletá káva Carraro Ethiopia vyniká najvýraznejšími aromatickými vlastnosťami spomedzi všetkých káv sveta, pričom v nich dominujú tóny jazmínu a kvetov ruže.
Vhodnosť prípravy
Automatický kávovar
Pákový kávovar
Moka
Filter V60/CHEMEX
Frenchpress
Pražená mletá káva Carraro Ethiopia sa pestuje v južnej časti krajiny, v sopečnej pôde s nadmorskou výškou od 1300 do 2100 m n. m., kde je značný rozdiel medzi obdobím vlhka a sucha. Táto káva vyniká najvýraznejšími aromatickými vlastnosťami spomedzi všetkých káv sveta, pričom v nich dominujú tóny jazmínu a okvetných lístkov ruže. V šálke pôsobí sentimentálne a romanticky vďaka intenzívnej sladkej chuti so stredným, sirupovým telom a ľahkou aciditou. Okrem toho má perzistentnú a veľmi príjemnú dochuť. Je ideálna k raňajkám a sladkostiam po jedle.
Caffé Carraro je pražiareň kávy s viac ako 90-ročnou tradíciou (založená v r. 1927) nachádzajúca sa na severe Talianska, len 100 km od Benátok. Spojením dlhoročných skúseností, najmodernejšej výrobnej technológie a precízneho výberu len tých najkvalitnejších kávových zŕn je Caffé Carraro úspešnou a obľúbenou značkou nielen na talianskom trhu, ale aj vo viac ako 50-tich krajinách sveta. Ročná produkcia tejto spoločnosti je viac ako 6 000 ton kávy.
V tomto článku sa dozviete, čo vlastne znamená to, keď sú kávové zrná spracovávané suchou, mokrou alebo polomokrou metódou a aký dopad má toto spracovanie na výslednú chuť kávy.
Od čias, keď sa Arabika rozšírila z etiópskej domoviny do celého sveta, sa ešte doteraz nepreskúmali všetky jej odrody a chute. My však v tom vidíme len veľké plus v podobe rôznych chutí a množstvu pôžitkov.
Akú kávu si vybrať? Ako rozoznať dobrú kávu od tej nekvalitnej a či uprednostniť zmes alebo konkrétnu odrodu kávy, aj o tom bude dnešný diel. Aj v káve sa môžeme stretnúť s kvalitným, ale aj nekvalitným produktom. Medzi gurmánmi existujú dva základné tábory kávičkárov. Jedni preferujú odrodové kávy z jednotlivých krajín a plantáží, druhí preferujú zmesi rozličných kávových odrôd, teda „blendové" kávy. Na záver vám ešte prezradíme aj zopár dobrých tipov.
V spolupráci s TV.SME.SK pre Vás pripravujeme seriál o všetkom dôležitom zo sveta kávy. V prvom dieli sa dozviete všetko o pôvode Našej obľúbenej plodiny, o jej objavení, pestovaní a spracovaní.
Cesta kávy z kríka kávovníka do šálky kávy je dlhá. Káva prechádza viacerými procesmi. Ak jeden z nich zlyhá môže to ovplyvniť jej finálnu chuť.
Príbeh unikátneho radu výberových káv Marína&Sládkovič sa začal písať v ďalekom Dubaji na svetovej výstave Expo 2020. Naše obľúbené kávové zmesi Dobrá kávička boli podávané v reštauráciách a...
Máme veľkú radosť, že Talianska pražiareň Italcaffé opäť uspela na prestížnej medzinárodnej súťaži. Na súťaži International Coffee Tasting v kategórií "talianskych zmesí pre espresso" obhájila zlatú...
Milí naši zákazníci a osobitne tí z vás, ktorí si obľúbili naše jedinečné kávy Ciao Italia. S radosťou vám oznamujeme, že do našich obchodov konečne dorazili vynovené kávy tohto...