Detaily
- Pražená mletá káva
- Zmes 100% Arabiky
- Hmotnosť balenia: 250 g
- Káva určená pre French press a prekvapkávacie kávovary
Charakteristika kávy Illy Espresso Intenso Coffee - Dark Roast
Tmavo pražená mletá káva Illy Espresso Intenso Coffee - Dark Roast je vynikajúca kávová zmes pozostávajúca zo starostlivo vyberaných zŕn Arabiky. Má výraznú arómu a intenzívnu, robustnú chuť s tónmi kakaa a sušeného ovocia a plným telom. Obsahuje max. 1,5% kofeínu. Je ideálna na prípravu espressa.
O pražiarovi kávy Illy Espresso Intenso Coffee - Dark Roast
Illy je spoločnosť zameraná nielen na praženie, distribúciu a predaj kávy, ale aj výrobu kávovarov, kávových mlynčekov a šálok. V roku 1933 ju založil Francesco Illy v talianskom meste Terst. Pôvodne začínala ako malá rodinná firma, no dnes pôsobí až v 140-tich krajinách sveta, a to vďaka vysokej kvalite a nezameniteľnej zamatovej chuti jej kávy. Vynikajúce kávové zmesi pozostávajúce z 9 odrôd Arabiky robia radosť miliónom ľudí v domácnostiach, kanceláriách, reštauráciach či kaviarňach. Aby sa táto značka presadila na trhu s kávou, Francesco Illy vymyslel špeciálnu technológiu uchovania arómy čerstvej kávy v plechovke, čo sa ihneď zapáčilo lodiarom, ktorí postupne začali rozvážať jeho potešenie z kávy do rôznych kútov sveta. Okrem toho v roku 1974 začala spoločnosť vyrábať, ako prvá na svete, kávové kapsule pre domácnosti a preslávila sa aj vďaka exkluzívnej ponuke kávovarov so systémom iperEspresso, jedinečným kolekciám šálok či vlastnej sietí kaviarní. Illy je jasným dôkazom toho, ako si kvalitná káva dokáže nájsť svojich oddaných zákazníkov. Viac o spoločnosti Illy sa môžete dozvedieť tu.
Súvisiace články
Čoraz viac informácií o škodlivinách vo vzduchu, vode, pôde a potravinách nás nenásilne núti k tomu, aby sme sa zaoberali ich účinkami na náš organizmus. Výsledok tohto výskumu je však taký, koľko škodlivín prijmeme, toľko by sme ich mali vylúčiť. Na to slúžia antioxidanty, ktoré sú najviac obsiahnuté práve v káve. Avšak i tu existujú výnimky.
Medzivojnové obdobie bolo, ako môžeme vidieť, veľmi plodné na inovácie v oblasti kávy a kávových strojov. Po Lavazzovi a Bialettim sa k inovátorom pridáva aj Francesco Illy s novinkami, ktoré ukončili obdobie pary. Poďme si predstaviť jeho storočie objavov.
Po našej osobnej skúsenosti z Medzinárodnej výstavy reštauračného priemyslu HOST 2011 v Miláne, máme pre Vás pár odporúčaníako si užiť veľkú výstavu v zdraví a pohode.