Detaily
- Pražená mletá káva v plechovke
- Zmes Arabiky (60%) a Robusty (40%)
- Hmotnosť balenia: 250 g
Charakteristika kávy Morettino Cremaroma
Stredne-tmavo pražená mletá káva Morettino Cremaroma pozostáva z prémiových kávových zŕn pochádzajúcich z krajín Latinskej Ameriky a juhovýchodnej Ázie. Vďaka tejto jedinečnej kombinácii v nej môžete pocítiť sladké karamelové tóny kolumbijských káv, škoricový nádych odrody Nicaragua Matagalpa a tóny tmavej čokolády ázijských káv. Morettino Cremaroma sa vyznačuje bohatou krémou zlatistej farby a harmonickou chuťou s delikátnymi vanilkovými tónmi, vyváženým, dobre štrukturovaným telom a príjemnou horko-sladkou dochuťou. Ideálna na prípravu tradičného talianskeho espressa.
Viac informácií o talianskych kávových zmesiach sa môžete dozvedieť tu.
O pražiarovi kávy Morettino Cremaroma
Caffé Morettino je talianska spoločnosť zameraná na praženie, distribúciu a predaj kávy, ktorú v roku 1920 založil Angelo Morettino v Palerme. Majiteľ dbal na vysokú kvalitu kávových zŕn a vo svojich zmesiach používal len tie najlepšie odrody. Vďaka tomu postupne silnel vplyv značky Morettino na kávovom trhu, pričom sa stala vyhľadávanou v prvých historických kaviarňach v Palerme. Spoločnosť berie svoju vášeň pre kávu naozaj vážne: pri výrobných procesoch rešpektuje životné prostredie a dlhoročnú remeselnú tradíciu praženia kávy a okrem toho založila múzeum i školu kávy, čím sa snaží o šírenie poznatkov z kávového sveta. Za zmienku stojí i to, že firma sa pýši početnými zlatými medailami získanými na súťaži pod názvom International Coffee Tasting atď., čo potvrdzuje fakt, že ponúka skutočne výnimočné kávy. Caffé Morettino, to je veľmi dlhý príbeh opisujúci nekonečnú vášeň pre kávu.
Súvisiace články
Ak ste si už pripravovali kávu doma, tak si určite spomeniete na to, ako prevoňala celú kuchyňu. Už to nebola štandardná vôňa nejakej instantnej kávy či slovenského turka, ale poriadna vôňa čerstvo pomletých zŕn, pripravených napr. aj v moka kávovari. A tak, ako všetko musí dokonale do seba zapadať, tak aj mletie kávy je zázrak, ktorý vplýva na jej výslednú chuť.
Zalievaná káva je jedným z najstarších a najrozšírenejších spôsobov prípravy obľúbeného nápoja. Ide o prípravu kávy infúziou, alebo lúhovaním v horúcej vode. Dodnes sa v arabskom svete pripravuje takmer výlučne takýmto spôsobom v takzvanej džezve.
Prekvapkávanú kávu pozná každý kávičkár na Slovensku. Lenže aj obyčajná prekvapkávaná sa dá vylepšiť. Na jej zlepšenie prišli v Japonsku začiatkom 90. rokov minulého storočia.
09. Dec 2010 O kávovaroch Príprava kávy na moka kávovare. Moka, alebo Caffetiera je trojdielny tlakový prístroj v ktorom sa pripravuje káva, ktorá je trochu podobná espressu, avšak bez pre espresso typickej krémovej peny.