Detaily
- Pražená mletá káva samostatne balená do papierových filtrov (PODušiek)
- Zmes 100% Arabiky
- Obsah balenia: 18 PODov
- Hmotnosť 1 PODu: 7 g
- Priemer PODu: 44 mm
- PODy určené pre pákové kávovary
Charakteristika kávy Illy Espresso Medium Roast v PODoch
Mletá káva Illy Espresso Medium Roast balená v PODoch je výnimočná kávová zmes starostlivo vyberaných, vzácnych odrôd Arabiky. V šálke vyniká bohatou, vyváženou chuťou s tónmi orieškov, čokolády a karamelu. Stredné praženie spôsobuje nízku, takmer nebadateľnú aciditu a decentnú arómu. Obsahuje max. 1,5% kofeínu.
O pražiarovi kávy Illy Espresso Medium Roast v PODoch
Illy je spoločnosť zameraná nielen na praženie, distribúciu a predaj kávy, ale aj výrobu kávovarov, kávových mlynčekov a šálok. V roku 1933 ju založil Francesco Illy v talianskom meste Terst. Pôvodne začínala ako malá rodinná firma, no dnes pôsobí až v 140-tich krajinách sveta, a to vďaka vysokej kvalite a nezameniteľnej zamatovej chuti jej kávy. Vynikajúce kávové zmesi pozostávajúce z 9 odrôd Arabiky robia radosť miliónom ľudí po celej Zemi. Aby sa táto značka presadila na trhu s kávou, Francesco Illy vymyslel špeciálnu technológiu uchovania arómy čerstvej kávy v plechovke. Okrem toho v roku 1974 začala spoločnosť vyrábať, ako prvá na svete, kávové kapsule pre domácnosti a preslávila sa aj vďaka exkluzívnej ponuke kávovarov so systémom iperEspresso, jedinečným kolekciám šálok či vlastnej sietí kaviarní. Illy je jasným dôkazom toho, ako si kvalitná káva dokáže nájsť svojich oddaných zákazníkov. Viac o spoločnosti Illy sa môžete dozvedieť tu.
Kávový POD od Illy je samostatne balená porcia čerstvo upraženej kávy v papierovom obale o celkovej hmotnosti 7 g. Tento POD zaručuje zachovanie arómy, chuti a kvality kávy po dlhý čas. Odporúčame ho pripravovať na pákovom kávovare.
Súvisiace články
Ak ste si zvykli chodiť po práci do fitness centra, tak najskôr navštívte dobrú kaviareň. Prečo? Po dobrej kávičke sa vaše telo nabije energiou, vďaka ktorej dokážete cvičiť dlhšie a zároveň spáliť omnoho viac kalórií.
Akú kávu si vybrať? Ako rozoznať dobrú kávu od tej nekvalitnej a či uprednostniť zmes alebo konkrétnu odrodu kávy, aj o tom bude dnešný diel. Aj v káve sa môžeme stretnúť s kvalitným, ale aj nekvalitným produktom. Medzi gurmánmi existujú dva základné tábory kávičkárov. Jedni preferujú odrodové kávy z jednotlivých krajín a plantáží, druhí preferujú zmesi rozličných kávových odrôd, teda „blendové" kávy. Na záver vám ešte prezradíme aj zopár dobrých tipov.
Môže byť z účtovníka dobrý kaviarnik? Francesco Illy je dobrým príkladom. Služba v armáde ho zaviala do talianskeho Terstu, kde založil rodinnú firmu na výrobu kávy, ktorá sa postupne rozrástla na medzinárodnú spoločnosť. Tá dnes podniká v 140 krajinách sveta a jej kávu podávajú vo viac ako 50 tisíc reštauráciách. Minulý rok mala firma tržby cez 300 miliónov eur.