Filtrovanie

Použité filtre:
    Zrušiť všetky filtre
    Automatický kávovar
    Pákový kávovar
    Moka
    Zrnková káva

    Káva patrí medzi najpopulárnejšie nápoje na svete. Vďaka obsahu kofeínu, intenzívnej chuti a neodolateľnej aróme ňou ľudia nielen štartujú do nového dňa, ale si aj radi vychutnávajú chvíľky trávené so svojími najbližšími. Kávu si ľudia užívajú na viacero spôsobov ako napríklad espresso, cappuccino, filtrovanú či moka, pričom ju možno zakúpiť ak...

    Káva patrí medzi najpopulárnejšie nápoje na svete. Vďaka obsahu kofeínu, intenzívnej chuti a neodolateľnej aróme ňou ľudia nielen štartujú do nového dňa, ale si aj radi vychutnávajú chvíľky trávené so svojími najbližšími. Kávu si ľudia užívajú na viacero spôsobov ako napríklad espresso, cappuccino, filtrovanú či moka, pričom ju možno zakúpiť ako zrnkovú, mletú alebo instantnú.

    Podľa druhu pestovaného kávovníka sa delí na Arabiku a Robustu. Arabika obsahuje menej kofeínu, chuťovo je viac acidná a jemnejšia, pričom vyžaduje väčšie nároky na pestovanie. Naopak, Robusta je odolnejšia voči škodcom, má horkastú chuť a obsahuje približne dvakrát viac kofeínu ako Arabika.

    Ak vlastníte automatický kávovar alebo mlynček na kávu a ste milovníkom vône čerstvo zomletej kávy, určite nepohrdnete možnosťou bohatého výberu spomedzi nespočetných druhov praženej zrnkovej kávy. Zvyčajne sa balí po 250g, 500g alebo 1kg. Menším balením sa vyznačujú už len vzácne a drahé odrody káv alebo kávy v darčekových baleniach.
    Tým, ktorí potrebujú skôr povzbudiť, sú určené zmesi Arabík s Robustou. Najlepšími expertami na kávové blendy sú Taliani. Kombinujú Arabiku s Robustou v takom pomere, aby bola chuťovo vyvážená a zároveň povzbudivá. Ak netúžite po káve pre jej povzbudivé účinky a chcete radšej spoznávať nové chute, siahnite po 100%-nej odrodovej alebo zmesovej Arabike. Niektoré odrodové, t.j. plantážne 100%-né Arabiky sú skutočnými perlami vo svete kávy. Označujú sa tiež ako gurmánske a patria medzi najexkluzívnejšie a najkvalitnejšie kávy na svete. Typickými predstaviteľkami takýchto káv sú napríklad Jamaica Blue Mountain, Yemen Mocha Sanani, Hawaii Kona, Nepal Mt. Everest Supreme či Panama Geisha Vulcan. Nemenej kvalitné sú takisto rozmanité odrody Arabík z Brazílie, Guatemaly, Kostariky, Indie, Indonézie, Tanzánie, atď. Na svoje si prídu aj takí, ktorí podporujú fairtrade/bio. Výber je tak obrovský, že svoju obľúbenú chuť kávy objaví naozaj každý!

    Čítať viac

    Zrnková káva  Počet produktov v kategórii: 163

    na stránke
    Zobrazených 67 - 99 z 163 produktov