Spoznávanie káv: Guatemala
Ďalšou zastávkou na našej ceste spoznávania svetoznámych káv je Guatemala.
Žiadne produkty
Ceny s DPH
Potrebujete kávu pomlieť? ((Stačí, ak do poznámky v košíku uvediete, ako si kávu budete pripravovať.))
Dátum dostupnosti:
Zrnková káva Cafepoint Guatemala SHB má mierne sladkú chuť s plným, vyváženým telom, jemnou aciditou a často čokoládovou dochuťou.
Vhodnosť prípravy
Automatický kávovar
Pákový kávovar
Moka
Chuťový profil: V šálke je charakteristická orieškovou krémou a sviežou arómou s vôňami kvetín a citrusov. Chuť je mierne sladká s plným, vyváženým telom, jemnou aciditou a často čokoládovou dochuťou.
O pestovaní kávy: Najznámejšou pestovateľskou oblasťou Guatemaly je región Guatemala - Antigua. Káva sa v tomto regióne pestuje veľmi dlho a patrí medzi najcennejšie kávy sveta. Nachádza sa v údolí obklopenom tromi vysokými vulkanickými pohoriami. Práve tieto geografické podmienky dávajú tu vypestovanej káve komplexnú paletu chutí. V káve z Guatemaly môžete cítiť svieže tóny citrusového ovocia, jemné chute korenia a niekedy aj ľahkú čokoládovú dochuť. Káva sa v Guatemale pestuje aj v iných regiónoch ako napríklad Fraijane, Cobán či Huehuetenango. Žiadna z nich však nedosahuje slávu kávy Antigua.
Označenie SHB (Strictly Hard Bean) znamená, že ide o veľmi kvalitné kávové zrná pestované vo vysokých nadmorských výškach.
O krajine: Guatemala je štát nachádzajúci sa v Strednej Amerike. Väčšia časť krajiny je hornatá, pričom ide o pohoria vulkanického typu. Na západe ju obmýva Tichý oceán, na východe hraničí s Karibským morom. Krajina, v ktorej žije asi 9,5 milióna ľudí, je často sužovaná zemetraseniami a vulkanickou činnosťou.
Ročne sa v Guatemale vypestuje asi 240 miliónov kíl kávy. Zber zelenej kávy prebieha prevažne medzi januárom a marcom.
Ďalšou zastávkou na našej ceste spoznávania svetoznámych káv je Guatemala.
Ešte pred pár rokmi bola silná, tmavo-pražená káva symbolom ideálneho kávového zážitku. Niektorí takú kávu zbožňujú a je pre nich aj naďalej dokonalý životabudič a tí druhí ju pili hlavne preto, aby do seba dostali potrebnú dávku kofeínu, no nenašli v nej ten pravý pôžitok z chuti.
Presne medzi kávovníkmi sa začína písať prvá história kávovej čerešne. A že tých kávovníkových príbehov nie je málo, svedčí počet krajín, ktorých primárnou obživou je vývoz kávy. Dnes si predstavíme Guatemalu a jej kávovníkový príbeh.
Predstavíme si základne kávové charakteristiky, chute a vône, naučíme sa kedy chutí káva najlepšie, ako vycítiť nekvalitnú kávu a ako si vybrať tú svoju. Alebo ako si správne vychutnať výbornú kávičku
Cesta kávy ako komodity a pochutiny do celého sveta trvala niekoľko storočí. Začala v Afrike, ale dnes sa jej najviac vyprodukuje v Južnej Amerike.
Vianoce nám klepu na dvere a s nimi prichádza čas radosti, lásky a, samozrejme, darčekov. Nech už patríte medzi kávových nadšencov, gurmánov, alebo milovníkov objavovania nových chuťových...
Orechové krémy sa stali v posledným rokoch obľúbenou pochúťkou všetkých čo vyznávajú zdravý životný štýl.
Dva veľké symboly Made in Italy štýlu sa spojili za účelom oslavy tradičného talianskeho kávového rituálu.