Detaily

Chuťový profil: Chuť tejto havajskej kávy je veľmi lahodná, ľahká s orieškovou príchuťou a primeranou aciditou. Má slabšie telo s prirodzenou sladkosťou.

O pestovaní kávy: V roku 1930 sa v krajine káva stala komerčnou poľnohospodárskou plodinou. V súčasnosti sa na Havajských ostrovoch nachádza približne 700 malých fariem zameraných na jej pestovanie. Kona - odroda Arabiky sa pestuje na svahoch Hualalai a Mauna Loa patriacich do regiónu Kona ostrova Havaj. Jej najväčší zber prebieha od konca augusta do januára. Táto odroda je jednou z najdrahších káv na svete.

O krajine: Havajské ostrovy tvorí 19 ostrovov koralového a sopečného pôvodu a ďalších 118 skál a útesov ležiacich v Tichom oceáne. Patria medzi štáty USA a sú pomenované podľa najvačšieho ostrova Havaj. Veľká biodiverzita, prírodné scenérie, teplé tropické podnebie, množstvo pláží a aktívne vulkány robia z Havajských ostrovov veľmi populárnu destináciu pre turistov, surfistov, biológov a vulkanológov. Preto turizmus predstavuje podstatnú časť ekonomiky tohto štátu. Čo sa týka poľnohospodárstva, 40% krajiny tvoria farmy určené na pestovanie napríklad cukrovej trstiny, makadamových orechov, ananásu či kávy. Havajské ostrovy sú jediným štátom USA, na ktorom sa dá pestovať káva.
Súvisiace články
Lahodná chuť, nízka acidita, orieškové náznaky a ľahký vánok sladkosti a ovocia. Taká je havajská káva Hawaii Kona. Dokonale vystihuje podnebie, v ktorom sa zrodila. Tropické, vlhké, s osviežujúcim severovýchodným vetrom a šumením mora.
Medzi Arabikou a Robustou sú obrovské rozdiely od nadmorskej výšky, v ktorej sa pestujú, cez tvar zrna až skončíme pri rôznych chuťových spektrách. Na druhej strane, existuje predsa aj zlá Arabika a aj Robusta s neskutočne lahodnou chuťou s čokoládovými a kakaovými tónmi. A tak sa nevieme rozhodnúť, ktorá hrá u nás prvé husle.
Predstavíme si základne kávové charakteristiky, chute a vône, naučíme sa kedy chutí káva najlepšie, ako vycítiť nekvalitnú kávu a ako si vybrať tú svoju.
Predstavíme si základne kávové charakteristiky, chute a vône, naučíme sa kedy chutí káva najlepšie, ako vycítiť nekvalitnú kávu a ako si vybrať tú svoju. Alebo ako si správne vychutnať výbornú kávičku
Spoločnosť Don Francisco’s Coffee robila medzi tisíckou respondentov v USA prieskum, v ktorom sa pýtala, čo ľudí najviac inšpiruje. Medzi top inšpiratívnymi aktivitami sa umiestnilo aj pitie kávy.
Milovníci vína vedia ako sa ochutnáva víno, kávičkari by mali vedieť čo je cupping.
Viete ktorý z národov vypije na svete najviac kávy? Určite budete výsledkami prekvapení.