Káva – ranný životabudič
Ranné vstávanie je pre väčšinu ľudí nepríjemné a určite aj Vy každé ráno hľadáte všetky možné spôsoby, ako si tieto chvíle vylepšiť. Niet sa čo čudovať, že veľa ľudí začína svoj deň práve hrnčekom horúcej kávy...
Žiadne produkty
Ceny s DPH
Produkt s požadovanými parametrami už nie je na sklade
Dátum dostupnosti: 11.10.2019
Pražená zrnková káva Carraro Globo Oro má intenzívnu arómu, sladkú, likérovú chuť, výrazné telo a príjemnú dlhotrvajúcu dochuť. Je vhodná na celodenné pitie.
Vhodnosť prípravy
Automatický kávovar
Pákový kávovar
Moka
Pražená zrnková káva Carraro Globo Oro je tradičná talianska kávová zmes pozostávajúca z 5 odrôd Arabiky a 3 odrôd Robusty. Má intenzívnu arómu, sladkú, likérovú chuť, výrazné telo a príjemnú dlhotrvajúcu dochuť. Je vhodná na celodenné pitie, či už ide o ristretto, klasické espresso alebo rôzne kávové nápoje typu cappuccino/caffé latte.
Viac informácií o talianskych kávových zmesiach sa môžete dozvedieť tu.
Caffé Carraro je pražiareň kávy s viac ako 90-ročnou tradíciou (založená v r. 1927) nachádzajúca sa na severe Talianska, len 100 km od Benátok. Spojením dlhoročných skúseností, najmodernejšej výrobnej technológie a precízneho výberu len tých najkvalitnejších kávových zŕn je Caffé Carraro úspešnou a obľúbenou značkou nielen na talianskom trhu, ale aj vo viac ako 50-tich krajinách sveta. Ročná produkcia tejto spoločnosti je viac ako 6 000 ton kávy.
Ranné vstávanie je pre väčšinu ľudí nepríjemné a určite aj Vy každé ráno hľadáte všetky možné spôsoby, ako si tieto chvíle vylepšiť. Niet sa čo čudovať, že veľa ľudí začína svoj deň práve hrnčekom horúcej kávy...
Mnohí taliani obľubujú napodiv ešte „menšiu“ kávu. Hovoria jej ristretto, alebo corto a často si ju dávajú po dobrom obede.
Keď sa vydáte do Talianska a opýtate sa ľudí akú kávu majú najradšej dostanete rôzne odpovede no vo väčšine sa zhodnú s našim známym z Ríma s Marcom, ktorý ma jednoznačnú a zároveň prekvapivú odpoveď: “Určite nie čistú Arabiku. A povie Ti to deväť z desiatich Talianov. Jednoducho nemáme radi jednotvárnosť. Chceme, aby bola naša káva vyladená ako hudobný nástroj, rozmanitá, ako kytica kvetov a plná, ako kompletné jedlo na tanieri.
Akú kávu si vybrať? Ako rozoznať dobrú kávu od tej nekvalitnej a či uprednostniť zmes alebo konkrétnu odrodu kávy, aj o tom bude dnešný diel. Aj v káve sa môžeme stretnúť s kvalitným, ale aj nekvalitným produktom. Medzi gurmánmi existujú dva základné tábory kávičkárov. Jedni preferujú odrodové kávy z jednotlivých krajín a plantáží, druhí preferujú zmesi rozličných kávových odrôd, teda „blendové" kávy. Na záver vám ešte prezradíme aj zopár dobrých tipov.
Dobrý barista by mal v prvom rade zvládnuť urobiť kvalitné cafe latte. Tento kávový nápoj je základom úspechu pri iných náročnejších kávach.
Príbeh unikátneho radu výberových káv Marína&Sládkovič sa začal písať v ďalekom Dubaji na svetovej výstave Expo 2020. Naše obľúbené kávové zmesi Dobrá kávička boli podávané v reštauráciách a...
Máme veľkú radosť, že Talianska pražiareň Italcaffé opäť uspela na prestížnej medzinárodnej súťaži. Na súťaži International Coffee Tasting v kategórií "talianskych zmesí pre espresso" obhájila zlatú...
Milí naši zákazníci a osobitne tí z vás, ktorí si obľúbili naše jedinečné kávy Ciao Italia. S radosťou vám oznamujeme, že do našich obchodov konečne dorazili vynovené kávy tohto...