Detaily
- Pražená zrnková káva
- Zmes Arabiky (70%) a Robusty (30%)
- Hmotnosť balenia: 1 kg
- Káva určená pre pákové a automatické kávovary
Charakteristika kávy Carraro Super Bar
Pražená zrnková káva Carraro Super Bar pozostáva výlučne z top kvalitných odrôd Arabiky pochádzajúcich z východnej Afriky a Brazílie a starostlivo vyberaných kávových zŕn africkej a ázijskej Robusty. V šálke je charakteristická intenzívnou, príjemnou arómou a kompaktnou krémou. Ďalej sa vyznačuje výraznou, orieškovou chuťou, plným, harmonickým telom, veľmi nízkou aciditou a dlhotrvajúcou, zamatovou dochuťou. Hodí sa najmä na prípravu kávových špecialít typu cappuccino či caffé latte.
Viac informácií o talianskych kávových zmesiach sa môžete dozvedieť tu.
O pražiarovi kávy Carraro Super Bar
Caffé Carraro je pražiareň kávy s viac ako 90-ročnou tradíciou (založená v r. 1927) nachádzajúca sa na severe Talianska, len 100 km od Benátok. Spojením dlhoročných skúseností, najmodernejšej výrobnej technológie a precízneho výberu len tých najkvalitnejších kávových zŕn je Caffé Carraro úspešnou a obľúbenou značkou nielen na talianskom trhu, ale aj vo viac ako 50-tich krajinách sveta. Ročná produkcia tejto spoločnosti je viac ako 6 000 ton kávy.
Súvisiace články
Keď som sa opýtal svojho známeho z Ríma, akú kávu pije typický Talian, dostal som prekvapivú odpoveď: "Určíte nie čistú Arabiku. A povie Ti to deväť z desiatich Talianov", pokračoval Marco. "Jednoducho nemáme radi jednotvárnosť. Chceme, aby bola naša káva vyladená ako hudobný nastroj, rozmanitá ako kytica kvetov, plná ako kompletné jedlo na tanieri."
Keď sa opýtate bežného Taliana čo raňajkoval, odpovie Vám najčastejšie: „No predsa to, čo vždy: Cornetto e cappuccino!“. Tu je pár tipov, ktoré Vám môžu pri príprave pravých talianskych raňajok pomôcť.
Talianske kaviarne predajú denne priemerne 230 šálok kávy. Ktorý druh je však najobľúbenejší?
Obchodníci, ktorí nakupujú surovú kávu priamo na plantážach od pestovateľov alebo z veľkoskladov, sledujú pri kúpe niektoré jej vlastnosti, ktoré môžu ovplyvniť jej kvalitu po upražení.