Detaily
Charakteristika kávy Illy Monoarabica Guatemala
Pražená zrnková káva Illy Monoarabica Guatemala je odrodová 100% Arabika pochádzajúca z Guatemaly, kde sa pestuje v nenarušených horských oblastiach v nadmorskej výške okolo 2000 m n. m. V šálke vyniká intenzívnou citrusovou arómou, komplexnou, vyváženou chuťou s výraznými tónmi karamelu, čokolády a medu, stredným telom a jemnou aciditou. Ideálna na prípravu pravého talianskeho espressa.
V špeciálnej edícii odrodových káv Illy Monoarabica sa nachádzajú iba starostlivo vyberané kávové zrnká z príslušnej krajiny, pričom každá z týchto káv má špecifickú arómu a chuť. Skladajú sa z nich aj všetky ostatné kávové zmesi Illy. Vyskúšajte i Vy ako chutí svet!
O pražiarovi kávy Illy Monoarabica Guatemala
Illy je spoločnosť zameraná nielen na praženie, distribúciu a predaj kávy, ale aj výrobu kávovarov, kávových mlynčekov a šálok. V roku 1933 ju založil Francesco Illy v talianskom meste Terst. Pôvodne začínala ako malá rodinná firma, no dnes pôsobí až v 140-tich krajinách sveta, a to vďaka vysokej kvalite a nezameniteľnej zamatovej chuti jej kávy. Vynikajúce kávové zmesi pozostávajúce z 9 odrôd Arabiky robia radosť miliónom ľudí v domácnostiach, kanceláriách, reštauráciach či kaviarňach. Aby sa táto značka presadila na trhu s kávou, Francesco Illy vymyslel špeciálnu technológiu uchovania arómy čerstvej kávy v plechovke, čo sa ihneď zapáčilo lodiarom, ktorí postupne začali rozvážať jeho potešenie z kávy do rôznych kútov sveta. Okrem toho v roku 1974 začala spoločnosť vyrábať, ako prvá na svete, kávové kapsule pre domácnosti a preslávila sa aj vďaka exkluzívnej ponuke kávovarov so systémom iperEspresso, jedinečným kolekciám šálok či vlastnej sietí kaviarní. Illy je jasným dôkazom toho, ako si kvalitná káva dokáže nájsť svojich oddaných zákazníkov. Viac o spoločnosti Illy sa môžete dozvedieť tu.
Súvisiace články
Presne medzi kávovníkmi sa začína písať prvá história kávovej čerešne. A že tých kávovníkových príbehov nie je málo, svedčí počet krajín, ktorých primárnou obživou je vývoz kávy. Dnes si predstavíme Guatemalu a jej kávovníkový príbeh.
Medzivojnové obdobie bolo, ako môžeme vidieť, veľmi plodné na inovácie v oblasti kávy a kávových strojov. Po Lavazzovi a Bialettim sa k inovátorom pridáva aj Francesco Illy s novinkami, ktoré ukončili obdobie pary. Poďme si predstaviť jeho storočie objavov.
Pre laika môžu vyzerať surové kávové zrnka rovnaké. Ale odborník medzi zrnkami vie rozlíšiť veľa deformácii, ktoré ovplyvnia ich budúcu chuť pri pražení.