Dobrý pražiar je ako umelec, káva je jeho dielo.
V kávových zrnkách musí dobrý pražiar prebudiť množstvo chutí a tónov, od kvetinových cez ovocné až po čokoládové, a tak ich kvalitne pripraviť pre náš chuťový zážitok.
Žiadne produkty
Ceny s DPH
Pražená zrnková káva Morettino Gran Gusto sa vyznačuje zamatovou krémou zlatej farby a rafinovanou, sladkou chuťou s plným telom a dlhotrvajúcou dochuťou.
Vhodnosť prípravy
Automatický kávovar
Pákový kávovar
Moka
Stredne-tmavo pražená zrnková káva Morettino Gran Gusto pozostáva z vyberaných kávových zŕn pochádzajúcich z krajín Latinskej Ameriky a Ázie. Vďaka tejto jedinečnej kombinácii v nej môžete pocítiť širokú škálu kvetinových tónov juhoamerických odrôd, jazmínové tóny honduraskej kávy a intenzívne čokoládové tóny ázijských káv. Morettino Gran Gusto sa vyznačuje zamatovou krémou zlatej farby a rafinovanou, sladkou chuťou s plným telom, lahodnou aciditou a príjemnou, dlhotrvajúcou dochuťou. Na súťaži pod názvom International Coffee Tasting získala zlatú medailu. Ako stvorená na prípravu klasického talianskeho espressa.
Viac informácií o talianskych kávových zmesiach sa môžete dozvedieť tu.
Caffé Morettino je talianska spoločnosť zameraná na praženie, distribúciu a predaj kávy, ktorú v roku 1920 založil Angelo Morettino v Palerme. Majiteľ dbal na vysokú kvalitu kávových zŕn a vo svojich zmesiach používal len tie najlepšie odrody. Vďaka tomu postupne silnel vplyv značky Morettino na kávovom trhu, pričom sa stala vyhľadávanou v prvých historických kaviarňach v Palerme. Spoločnosť berie svoju vášeň pre kávu naozaj vážne: pri výrobných procesoch rešpektuje životné prostredie a dlhoročnú remeselnú tradíciu praženia kávy a okrem toho založila múzeum i školu kávy, čím sa snaží o šírenie poznatkov z kávového sveta. Za zmienku stojí i to, že firma sa pýši početnými zlatými medailami získanými na súťaži pod názvom International Coffee Tasting atď., čo potvrdzuje fakt, že ponúka skutočne výnimočné kávy. Caffé Morettino, to je veľmi dlhý príbeh opisujúci nekonečnú vášeň pre kávu.
V kávových zrnkách musí dobrý pražiar prebudiť množstvo chutí a tónov, od kvetinových cez ovocné až po čokoládové, a tak ich kvalitne pripraviť pre náš chuťový zážitok.
Určite si spomeniete na svoju prvú skúsenosť s kávou. Tá moja sa datovala do čias, keď som pripravoval kávu svojmu otcovi...
Keď som sa opýtal svojho známeho z Ríma, akú kávu pije typický Talian, dostal som prekvapivú odpoveď: "Určíte nie čistú Arabiku. A povie Ti to deväť z desiatich Talianov", pokračoval Marco. "Jednoducho nemáme radi jednotvárnosť. Chceme, aby bola naša káva vyladená ako hudobný nastroj, rozmanitá ako kytica kvetov, plná ako kompletné jedlo na tanieri."
Často postojačky a s novinami v ruke. Takto si svoje espresso vychutnáva väčšina uponáhľaných talianov. Niekedy prehodia par slov s obľúbeným baristom, alebo neznámym susedom odvedľa.
Naša cesta okolo sveta kávy pokračuje a tento krát sa z Talianska presúvame tam, kde začal príbeh kávy - do Afriky. Až 12% svetovej produkcie kávy je dopestovanej práve v tejto krajine. Naším sprievodcom...
Z ďalekej Ázie sa presúvame do Talianska, krajiny, v ktorej síce kávu nepestujú, no napriek tomu patrí jednoznačne medzi kávové veľmoci! Práve táto krajina priniesla svetu mnoho objavov a inovácií...
Práve dnes vyrážame, spolu s vami, na výlet okolo kávového sveta!
Náš výlet za prémiovými kávami začína v exotickej Ázii, ktorá patrí medzi najväčších producentov kávy na svete. Ázia je zďaleka najväčším pestovateľom kávy odrody Robusta. Vietnam je vďaka tomu...