Zmes Arabiky a Robusty

Najlepšími expertami na kávové zmesi sú Taliani. Kombinujú Arabiku s Robustou v takom pomere, aby bola chuťovo vyvážená a zároveň povzbudivá. V Taliansku nie je veľmi v obľube pitie čistej Arabiky, lebo Taliani nemajú radi jednotvárnosť. Chcú, aby ich káva bola vyladená ako hudobný nástroj, rozmanitá ako kytica kvetov a plná ako kompletné jedlo ...

Najlepšími expertami na kávové zmesi sú Taliani. Kombinujú Arabiku s Robustou v takom pomere, aby bola chuťovo vyvážená a zároveň povzbudivá. V Taliansku nie je veľmi v obľube pitie čistej Arabiky, lebo Taliani nemajú radi jednotvárnosť. Chcú, aby ich káva bola vyladená ako hudobný nástroj, rozmanitá ako kytica kvetov a plná ako kompletné jedlo na tanieri. Na juhu preferujú malú horkú, na severe skôr väčšiu a sladšiu, vlastne každý región ma nielen typické jedlá, ale aj typické chute káv. Aká je teda klasická talianska káva? Väčšinou ide o zloženie Arabika a Robusta v pomere 70/30. Takáto káva má potom silné telo, výraznejšiu chuť a je príjemne krémová. Keď je dobre pripravená, na jazyku musí byť "zaguľatená", to znamená ideálne vyvážená. Svoju chuť najlepšie ukáže vo verzii espressa, no nestratí sa ani v cappuccine. Pražiari si tajomstvá svojich zmesí úzkostlivo strážia a ak sa ich náhodou netaktne spýtate, ktoré odrody a v akom množstve použili, len sa usmejú a odpovedia:"Ak Vám chutí, nepotrebujete vedieť viac..."

Čítať viac

Zmes Arabiky a Robusty  Počet produktov v kategórii: 74

na stránke
Zobrazených 34 - 66 z 74 produktov