Čo musíte zvládnuť ako začínajúci barista?
Vonia vám káva o čosi viac než Vašim priateľom? Ak máte pocit, že medzi Vami a kávovými zrnami existuje zvláštne puto, možno je povolanie baristu pre Vás tým pravým. Viete však, čo táto profesia obnáša?
Žiadne produkty
Ceny s DPH
Kovové utláčatko mletej kávy v páke kávovaru od talianskeho výrobcu Metallurgica Motta. Pýši sa elegantným dizajnom a krásnou drevenou rukoväťou.
Kovové utláčatko mletej kávy v páke kávovaru od talianskeho výrobcu Metallurgica Motta. Pýši sa elegantným dizajnom a krásnou drevenou rukoväťou.
Nie je vhodné do umývačky riadu!
Tamper (utláčatko) patrí medzi základné pomôcky pri príprave espressa a ide o nevyhnutný doplnok každého ozajstného baristu. Používa sa na utlačenie mletej kávy v sitku (filtri) a preto je ideálny najmä pre majiteľov pákového kávovaru. Tamper musí mať priemer, ktorý zodpovedá priemeru sitka. Pri domácich kávovaroch sa stretávame s priemerom medzi 48-52 mm, pri profesionálnych je to až 58 mm. Aby malo espresso dokonalú arómu a chuť, je potrebné aby bola pomletá káva utlačená silou o hmotnosti 15-20 kg, čo Vám tento kvalitný oceľový tamper zaručí.
Metallurgica Motta je talianska spoločnosť založená v roku 1967 a špecializovaná na vývoj a výrobu produktov z nerezovej ocele určených pre domácnosti, reštaurácie, kaviarne či catering. Výrobky tejto značky sa pýšia unikátnym dizajnom, širokým praktickým využitím a dlhoročnou životnosťou.
Vlastnosti | |
Farba | Čierna, strieborná |
Materiál | Nerezová oceľ, drevo |
Hmotnosť | 350 g |
Priemer plochej základne | 58 mm |
Vonia vám káva o čosi viac než Vašim priateľom? Ak máte pocit, že medzi Vami a kávovými zrnami existuje zvláštne puto, možno je povolanie baristu pre Vás tým pravým. Viete však, čo táto profesia obnáša?
Mnohí taliani obľubujú napodiv ešte „menšiu“ kávu. Hovoria jej ristretto, alebo corto a často si ju dávajú po dobrom obede.
Naše putovanie za kávovými dobrodružstvami pokračuje. Tentokrát sa z kolísky kávy presúvame do Strednej Ameriky, kde navštívime sedem regiónov, ktorých káva sa preslávila na celom svete. Počas...
Naša cesta okolo sveta kávy pokračuje a tento krát sa z Talianska presúvame tam, kde začal príbeh kávy - do Afriky. Až 12% svetovej produkcie kávy je dopestovanej práve v tejto krajine. Naším sprievodcom...
Z ďalekej Ázie sa presúvame do Talianska, krajiny, v ktorej síce kávu nepestujú, no napriek tomu patrí jednoznačne medzi kávové veľmoci! Práve táto krajina priniesla svetu mnoho objavov a inovácií...
Práve dnes vyrážame, spolu s vami, na výlet okolo kávového sveta!