Detaily
Aby mletie kávy bolo vždy zážitkom!
Štýlový ručný mlynček na kávu od renomovaného českého výrobcu Lodos spája v sebe jednoduchosť a praktickosť. Je vynikajúcim pomocníkom nielen v domácnosti, ale aj na cestách či dovolenkách, a to vďaka svojej nízkej hmotnosti. Poteší každého vášnivého kávičkára, ktorý hľadá kvalitu za rozumnú cenu.
Telo mlynčeka je vyrobené z plastu a šikovne padne do ruky. Dá sa v ňom naraz pomlieť až 55 g zrnkovej kávy, čomu zodpovedá cca 25 g mletej kávy (3-4 šálky). Rukoväť možno ľahko odmontovať a umiestniť do tela mlynčeka, čím sa ešte viac šetrí priestor pri jeho prenášaní alebo skladovaní.
Mlecí mechanizmus zhotovený z kalenej ocele vyniká dlhoročnou životnosťou a odolnosťou, pričom sa naň vzťahuje 10-ročná záruka. V mlynčeku možno nastaviť rozličnú hrúbku mletia pomocou matice.
Viac informácií o vhodných spôsoboch mletia kávy sa môžete dozvedieť tu a tu.
O výrobcovi ručných mlynčekov Lodos
Česká spoločnosť Lodos nadviazala na firmu Bratři Ouhrabkové založenú v roku 1923. Tá sa sprvu sústredila len na výrobu drevených mlynčekov na kávu, neskôr svoj sortiment rozšírila i o cestovné mlynčeky značky Tramp a mlynčeky na korenie, pričom vďaka svojej kvalite sa postupne tieto produkty stali známymi a veľmi obľúbenymi aj za hranicami krajiny. Avšak v roku 1950 bola táto firma znárodnená a až po revolúcii ju vnuci pôvodných majiteľov obnovili pod názvom Lodos s cieľom ponúkať na trh tradičné mlynčeky s dlhoročnou históriou a ďalšie užitočné doplnky do kuchyne. Takýmto spôsobom chcú oživiť legendárnu slávu bratov Ouhrabkových a ich výrobkov.
Vlastnosti
Vlastnosti |
Farba | Čierna |
Materiál | Plast, oceľ |
Objem | 25 g mletej kávy |
Hmotnosť | 300 g |
Výška | 240 mm |
Šírka | 80 mm |
Súvisiace články
Ak ste si už pripravovali kávu doma, tak si určite spomeniete na to, ako prevoňala celú kuchyňu. Už to nebola štandardná vôňa nejakej instantnej kávy či slovenského turka, ale poriadna vôňa čerstvo pomletých zŕn, pripravených napr. aj v moka kávovari. A tak, ako všetko musí dokonale do seba zapadať, tak aj mletie kávy je zázrak, ktorý vplýva na jej výslednú chuť.