Cafepoint si od začiatku dal za cieľ priniesť na Slovensko, prostredníctvom svojich produktov, celý pestrý a bohatý svet kávy. Základom tohto sveta sú dve kávové odrody Arabica a Robusta. Tá prvá, Arabica, sa vyznačuje veľkou pestrosťou chutí a zároveň väčšou náročnosťou na miesto a spôsob pestovanie. Na druhej strane Robusta je menej háklivá na podmienky a dobre sa jej darí aj na miestach, kde by pestovanie Arabica nebolo úspešné. Aj vďaka svojej odolnosti má inú chuť ako jej populárnejšia sestra a pritom dva až trikrát vyšší obsah kofeínu.
Keďže je pestovanie menej nákladné má Robusta aj nižšiu predajnú cenu. To však vôbec neznamená, že by mala byť menejcenná, menej kvalitná alebo menej dôležitá. Práve naopak, väčšina kávy vypitej každý deň po celom svete je pripravená z kávových zmesí, ktoré, v rôznom pomere, tvoria práve kávové zrná oboch druhov. Kombináciou Arabiky a Robusty vznikajú dokonale vyvážené chute, ktoré spájajú silné stránky oboch odrôd do dokonalej harmónie. Ani my sme, preto nemohli vynechať túto tak veľkú časť kávového sveta a kávy tvorené kombináciou rôznych druhov prinášame hneď v niekoľkých našich kávových značkách.
Prvou takouto značkou, ktorú vám s hrdosťou predstavíme je Dobrá Kávička. Tento rad štyroch káv je tak čistý a priamočiary ako samotný jeho názov. Je to jednoducho naozaj dobrá kávička, ktorá vzniká z tých najlepších svetových surovín priamo tu na Slovensku, vďaka desaťročia získavanému majstrovstvu a skúsenostiam slovenských pražiarov. Pri jej tvorbe sme od začiatku brali veľký ohľad na chute a preferencie našich slovenských zákazníkov. Vychádzajúc z klasických talianskych tradícií sme upravili spôsob prípravy zmesí tak, aby mohla vyniknúť, čo najširšia paleta chutí a zároveň bolo pitie tejto kávy zážitkom bez možných ťažkých pocitov. Vyššiu pestrosť, sviežosť a ľahšiu stráviteľnosť sme dosiahli prostredníctvom stredného praženia, ktoré si vyžaduje od majstra pražiara potrebnú dávku zručnosti a znalostí.
K slovenskému pôvodu Dobrej kávičky sa hrdo hlásime nielen samotným názvom, ale aj dizajnom obalov, ktorý je jednoduchý, prírodný a prepája slovenské a exotické kávové prvky.
Talianski pražiari často neradi prezrádzajú pomer kávových druhov vo svojej zmesi. Dobrá kávička je aj v tomto veľmi úprimná a pomer Arabici v celkovej zmesi vám kávy tohto radu prezrádzajú už vo svojom názve. Môžete si tak vybrať Dobrú kávičku Stovku, Osemdesiatku, Sedemdesiatku alebo Päťdesiatku. Arabicu v zmesi tvoria zrná dopestované v Peru, Mexiku, Indii, Kolumbii, Hondurase, Brazílii a Nikaraguy a zrná Robusty pochádzajú z Indie
Aj, keď dobrá kávička je 100% slovenský produkt, sme si viac, ako istí, že dosahuje svetovú kvalitu a sme veľmi radi, že môžeme aj touto formou podporiť výrobu kávy na Slovensku.
Dobrá kávička Stovka
Ak ste milovníkom 100% arabík, Stovku si iste zamilujete. Kombinácia zŕn dopestovaných vo viacerých krajinách vás v chuti prekvapí jej sladkým likérovým telom s náznakmi kakaa. Na záver každého dúška si už budete vychutnávať jemné tóny čerstvo praženého chleba a sladkú chuť horkej čokolády s jemným náznakom acidity.
Dobrá kávička Osemdesiatka
Jeden z najobľúbenejších pomerov talianskych zmesí na slovenský spôsob sa ukrýva v Osemdesiatke. Výrazná na pohľad aj chuť. V šálke je charakteristická bohatou orieškovou krémou. Jej chuť je od prvých chvíľ podmaňujúca. Silná chuť pražených orechov a čokolády v spojitosti s ľahkou kvetinovou vôňou opantá vaše zmysly tak, že hneď zatúžite po ďalšej šálke.
Dobrá kávička Sedemdesiatka
Intenzívnejšia káva, ktorá Vás bude svojim mohutným telom chrániť vždy, keď si ju vychutnáte a vyššia úroveň kofeínu vás zmobilizuje k ďalším výkonom. Táto káva je vždy pripravená vás potešiť svojou karamelovou chuťou s jemnými náznakmi malín a lieskových orieškov. Jasmínovou vôňou a bohatou krémou tu bude pre Vás vždy, aby vám spríjemnila vaše dni.
Dobrá kávička Päťdesiatka
Každé ráno by malo byť skvelé a a Päťdesiatka vám k tomu pomôže. V jej DNA sa skrýva 50% Indickej Robusty s vyšším obsahom kofeínu, ktorá vás nakopne do nového dňa. Jej výrazné čokoládové telo dopĺňa jemná chuť kakaa a v závere sa môžete tešiť na sladké pohladenie karamelu. Vaše chuťové poháriky na ňu budú myslieť ešte aj vtedy, keď si pôjdete líhať a budete sa tešiť na ďalší ranný dúšok.