Filtrovanie

Použité filtre:
    Zrušiť všetky filtre
    Hmotnosť balenia
    Automatický kávovar
    Pákový kávovar
    Moka
    Výraznosť chuti
    Acidita
    Arabika

    V zásade je viac cenená Arabika v porovnaní s Robustou, pretože pri nej máte stále čo objavovať pre jej nekonečné množstvo chutí. V súčasnosti sa zaznamenalo až 125 odrôd Arabiky, čo momentálne predstavuje oproti Robuste až 80%-ný podiel svetovej produkcie kávy, avšak na veľkovýrobu sa využíva len 10 odrôd. Vďaka tomu môžete každý deň ochutnať i...

    V zásade je viac cenená Arabika v porovnaní s Robustou, pretože pri nej máte stále čo objavovať pre jej nekonečné množstvo chutí. V súčasnosti sa zaznamenalo až 125 odrôd Arabiky, čo momentálne predstavuje oproti Robuste až 80%-ný podiel svetovej produkcie kávy, avšak na veľkovýrobu sa využíva len 10 odrôd. Vďaka tomu môžete každý deň ochutnať inú odrodu a pocítiť vždy novú chuť. Napríklad taká prirodzene sladká a tropická Hawai Kona alebo korenistá India Plantation Mysore, ovocne ľahká Malawi Pamwamba či kvetinová Panama Geisha. Arabika je na rozdiel od Robusty náročnejšia na pestovanie: darí sa jej len vo vyšších nadmorských výškach (600-2000 m n.m.) a prvú úrodu dáva až po 6-tich rokoch. Jej široký chuťový profil môže ľahko ovplyvniť viacero faktorov ako napr. úrodnosť pôdy, lokálne počasie, technika spracovania či spôsob praženia. Rovnako i zrnko Arabiky sa dá odlíšiť od Robusty už na prvý pohľad: je ploché a natiahnuté so zakrivenou ryhou.
    V kávových zrnách Arabiky koluje 15% - 17% olejov a preto je jej textúra v šálke hladká a jemná s pôsobivo omamnou arómou. Okrem toho má o čosi viac percent cukru (6% - 9%) v zrnkách, ktoré počas praženia menia svoju chuť a to vplýva na naše vnímanie kyslosti a textúry. Umenie kávy je zakončené nižším podielom kofeínu (0,8% - 1,4%), vďaka ktorému môžeme dlhšie vnímať rôzne chute Arabiky.

    Čítať viac

    Arabika  Počet produktov v kategórii: 10

    Zobrazených 1 - 10 z 10 produktov