Ako sa z červenej kávovej bobule stane hnedé zrnko
Cesta kávy z kríka kávovníka do šálky kávy je dlhá. Káva prechádza viacerými procesmi. Ak jeden z nich zlyhá môže to ovplyvniť jej finálnu chuť.
Žiadne produkty
Ceny s DPH
Zrnková káva Cafepoint Brasil Santos NY2 je v šálke charakteristická jemnou krémou a arómou po čerstvo upečenom chlebe. Chuť je príjemne sladká.
Vhodnosť prípravy
Automatický kávovar
Pákový kávovar
Moka
Chuťový profil: V šálke je charakteristická jemnou krémou a arómou po čerstvo upečenom chlebe. Chuť je príjemne sladká, často s tónmi orieškov, čo v dochuti vytvára zaujímavé, horko–sladké čokoládové chute.
O pestovaní kávy: Kávu do krajiny priniesol už v roku 1727 Francisco de Mello Palheta a Brazília sa vďaka svojej rozlohe a klimatickým podmienkam rýchlo stala najvýznamnejšou krajinou kávového priemyslu. Káva sa pestuje na typických farmách, z ktorých veľká väčšina ma menej ako 10 hektárov. Pestujú sa obidva typy kávy: Robusta a Arabika. Zo žiadanej Arabiky sú to potom najčastejšie odrody Bourbon, Typica, Caturra a Mundo Novo. Takmer v každej šálke espressa, pripraveného kdekoľvek na svete, sa nachádza niektorá z týchto brazílskych káv.
O krajine: Brazília je najväčší štát Južnej Ameriky. Na obrovskom území žije takmer 200 miliónov ľudí. Sever a juhovýchod krajiny tvoria vysoké hory, vo vnútrozemí sa nachádza veľká Amazonská nížina. Brazília je okrem futbalových hviezd známa predovšetkým vďaka rozsiahlemu Amazonskému pralesu.
Brazília je neohrozeným lídrom v pestovaní kávy. Ročne sa tu vypestujú takmer 3 milióny ton kávy, čo tvorí tretinu svetovej kávovej produkcie. Zber zelenej kávy prebieha prevažne v apríli a máji.
Cesta kávy z kríka kávovníka do šálky kávy je dlhá. Káva prechádza viacerými procesmi. Ak jeden z nich zlyhá môže to ovplyvniť jej finálnu chuť.
Kto by si myslel, že káva pochádza z jedného druhu rastliny je na omyle. Kávovníkov je okolo 6 tisíc druhov rôznych tvarov od malých kríkov až po 10 metrové stromy.
Cesta kávy ako komodity a pochutiny do celého sveta trvala niekoľko storočí. Začala v Afrike, ale dnes sa jej najviac vyprodukuje v Južnej Amerike.
Talianske kaviarne predajú denne priemerne 230 šálok kávy. Ktorý druh je však najobľúbenejší?