Detaily
Aby mletie kávy bolo vždy zážitkom!
Štýlový ručný mlynček na kávu od renomovaného českého výrobcu Lodos spája v sebe jednoduchosť a praktickosť. Je vynikajúcim pomocníkom nielen v domácnosti, ale aj na cestách či dovolenkách, a to vďaka svojej nízkej hmotnosti. Poteší každého vášnivého kávičkára, ktorý hľadá kvalitu za rozumnú cenu.
Telo mlynčeka je vyrobené z plastu a šikovne padne do ruky. Dá sa v ňom naraz pomlieť až 55 g zrnkovej kávy, čomu zodpovedá cca 25 g mletej kávy (3-4 šálky). Rukoväť možno ľahko odmontovať a umiestniť do tela mlynčeka, čím sa ešte viac šetrí priestor pri jeho prenášaní alebo skladovaní.
Mlecí mechanizmus zhotovený z kalenej ocele vyniká dlhoročnou životnosťou a odolnosťou, pričom sa naň vzťahuje 10-ročná záruka. V mlynčeku možno nastaviť rozličnú hrúbku mletia pomocou matice.
Viac informácií o vhodných spôsoboch mletia kávy sa môžete dozvedieť tu a tu.
O výrobcovi ručných mlynčekov Lodos
Česká spoločnosť Lodos nadviazala na firmu Bratři Ouhrabkové založenú v roku 1923. Tá sa sprvu sústredila len na výrobu drevených mlynčekov na kávu, neskôr svoj sortiment rozšírila i o cestovné mlynčeky značky Tramp a mlynčeky na korenie, pričom vďaka svojej kvalite sa postupne tieto produkty stali známymi a veľmi obľúbenymi aj za hranicami krajiny. Avšak v roku 1950 bola táto firma znárodnená a až po revolúcii ju vnuci pôvodných majiteľov obnovili pod názvom Lodos s cieľom ponúkať na trh tradičné mlynčeky s dlhoročnou históriou a ďalšie užitočné doplnky do kuchyne. Takýmto spôsobom chcú oživiť legendárnu slávu bratov Ouhrabkových a ich výrobkov.
Vlastnosti
Vlastnosti |
Farba | Biela |
Materiál | Plast, oceľ |
Objem | 24 g mletej kávy |
Hmotnosť | 300 g |
Výška | 240 mm |
Šírka | 80 mm |
Súvisiace články
V súčasnosti je príprava dobrej kávy povýšená na akýsi obrad. Súhlasíme, nie je dobrá káva ako dobrá káva. Dobrá káva môže mať pre niekoho dušu, ktorej krásy a chute neustále objavuje, alebo je to pre niekoho denný zvyk s veľkým očakávaním a s predstavou jednoduchej prípravy v pákovom kávovare. Avšak to, čo spája obe skupiny, vedome či nevedome, je to, že všetky kávové zrná prejdú najskôr mlecími kameňmi mlynčeka. A verte, nie je mletie ako mletie.