7 pravidiel ako zvládnuť výstavu kávy

Po našej osobnej skúsenosti z Medzinárodnej výstavy reštauračného priemyslu HOST 2011 v Miláne odporúčame milovníkom kávy držať sa týchto krokov, aby ste si vedeli užiť veľkú výstavu vedeli užiť v zdraví a pohode:

  • Nechcite navštíviť a ochutnať kávu od všetkých vystavovateľov. Vyhnete sa frustrácii, že ste niečo vynechali a ušetríte si predávkovanie kofeínom.
  • Vyberte sa na výstavu aspoň na dva dni. Prvý deň si len prezrite letmo všetkých vystavovateľov a druhý deň sa venujte svojim obľúbeným značkám alebo novinkám, ktoré vás zaujali
  • Záujemcom o distribúciu kávy radíme zobrať si so sebou zásobu vizitiek a obrniť sa trpezlivosťou, kedže Taliani majú na všetko akosi viac času než sme u nás zvyknutí. Dajú však skôr na osobné väzby ako mailový kontakt.
  • Pýtajte sa na všetko čo vás zaujalo. Výrobcovia vám po prejavenom záujme ponúknu ochutnávku kávy, sladkostí a zavalia vás propagačnými materiálmi.
  • Neohŕňajte nos nad kávou z plastového pohára. Na výstave sa malé plastové poháriky bežne používajú na ochutnávku kávy.
  • Vzorky kávy prekladajte pitím čistej vody.
  • Nebuďte sklamaní, ak sa ani po 20 minútach nedostanete k rozhovoru s manažérom vašej obľúbenej kávovej firmy. Niekedy poteší aj debata s peknou hosteskou.