Detaily
- Pražená mletá káva v plechovke
- Zmes Arabiky (50%) a Robusty (50%)
- Hmotnosť balenia: 250 g
Charakteristika kávy Lavazza Qualità Rossa
Stredne pražená mletá káva Lavazza Qualità Rossa je predurčená na prípravu ranného espressa, ktoré Vám dodá optimálnu energiu do náročného pracovného dňa. Výborne však chutí aj s mliekom/mliečnou penou v nápojoch typu cappuccino či caffé latte. Jedná sa o starostlivo vyberanú kávovú zmes pozostávajúcu z brazílskej Arabiky a africkej Robusty, výsledkom čoho je dobre vyvážená káva, ktorá má bohatú chuť s čokoládovými tónmi a plným telom. Prekvapí jedinečnou arómou.
Viac informácií o talianskych kávových zmesiach sa môžete dozvedieť tu.
O pražiarovi kávy Lavazza Qualita Rossa
Lavazza je spoločnosť, ktorá sa zameriava na praženie, distribúciu a predaj kávy a výrobu kávových automatov a kapsulových kávovarov. V roku 1895 ju založil Luigi Lavazza a sídli v talianskom meste Turín. Pôvodne začínala ako malá rodinná firma, dnes túto značku poznajú kávičkári na celom svete, pretože pôsobí vo viac ako 90-tich krajinách sveta. V konkurenčnom kávovom biznise sa presadila vďaka inováciam a využitiu sily reklamy a marketingu. Lavazza vyberá len tie najlepšie kávové zrná, aby vytvorila špeciálne kávové zmesi, ktoré si môžete s radosťou vychutnávať každý deň. Viac ako 120-ročná tradícia praženia kávy zaručuje, že vo Vašej šálke odhalíte tajomstvo tej najlahodnejšej chuti. Viac o spoločnosti Lavazza sa môžete dozvedieť tu.
Súvisiace články
11. Sep 2020 O kávovaroch Káva sa dá pripraviť na desiatky spôsobov. Jeden z najrýchlejších a najobľúbenejších spôsobov sa vám podarí vďaka pomocníkovi menom French press. Okrem toho, že sa jednoducho používa, je tiež cenovo dostupný a dokážete ním pripraviť fantastické šálky kávy.
O tom, že zákazník kvalitu ocení, svedčí aj príbeh kávovej značky Lavazza, ktorá je na trhu už vyše 120 rokov.
Vďaka osmanským Turkom a ich obrovskej ríši bola káva na prelome šestnásteho a sedemnásteho storočia populárna vo veľkej časti vtedajšieho východného sveta. Okolo roku 1600 sa zásluhou benátskych kupcov dostáva do najväčšieho obchodného mesta vtedajšieho západného sveta...
Zalievaná káva je jedným z najstarších a najrozšírenejších spôsobov prípravy obľúbeného nápoja. Ide o prípravu kávy infúziou, alebo lúhovaním v horúcej vode. Dodnes sa v arabskom svete pripravuje takmer výlučne takýmto spôsobom v takzvanej džezve.