Čo musíte zvládnuť ako začínajúci barista?
Vonia vám káva o čosi viac než Vašim priateľom? Ak máte pocit, že medzi Vami a kávovými zrnami existuje zvláštne puto, možno je povolanie baristu pre Vás tým pravým. Viete však, čo táto profesia obnáša?
Žiadne produkty
Ceny s DPH
Ascaso Dream je pákový kávovar červenej farby. Jeho telo pozostáva z kvalitných materiálov, a to z ručne lešteného hliníka, kovu a nerezovej ocele.
Espresso ako od pravého baristu!
Ascaso Dream je štýlový pákový kávovar od prestížneho španielskeho výrobcu, ktorý nadchne každého vášnivého kávičkára. Medzi jeho prednosti patria nápaditý, trendový dizajn v červenom prevedení, ľahká obsluha a v neposlednom rade záruka prípravy tej najlepšej kávy. Je ideálny pre domácnosti, keďže vyrobí maximálne 10 porcií espressa denne.
Kolekcia kávovarov Ascaso Dream sa pýši nielen vycibreným a extravagantným retro vzhľadom žiarivých farieb, ale aj použitím vysokokvalitných materiálov s minimom plastov, pričom jej dizajn navrhol sám Marc Aranyó pred viac ako 15-timi rokmi.
Stroj vie vyčarovať skutočne vynikajúcu kávu. Každý deň sa tak môžete cítiť ako profesionálny barista v kaviarni a vychutnávať si plnými dúškami espresso, cappuccino či iné kávové špeciality.
Kávovary Ascaso sú ručne zhotovované vo fabrike v Barcelone. Tým pádom sa každý stroj stáva originálnym kúskom, ktorý jednoznačne spestrí akúkoľvek domácnosť.
Kávovar je kompatibilný so všetkými PODmi o priemere 44 mm značiek Cafepoint, Intenso, Lucaffé, Italcaffé, Illy, Molinari, atď.
Dokonalé krivky
Pri výrobe tohto kávovaru sa veľká pozornosť sústreďuje najmä na jeho unikátne vonkajšie prevedenie. Telo pozostáva výlučne z vysokokvalitných materiálov, a to z ručne lešteného hliníka, kovu a nerezovej ocele, z ktorej je napríklad zhotovená odkvapávacia doska.
Jednoduché ovládanie
Kávovar sa dá jednoducho ovládať pomocou troch malých kovových spínačov v tvare páky. Jeden slúži na zapnutie/vypnutie stroja, druhý na zapnutie pary a tretí na spustenie prípravy espressa. Sú umiestnené na prednej časti kávovaru, pričom sa môžu pochváliť nápaditým retro dizajnom.
Chuť kávy, ktorá prekoná Vaše predstavy
Profesionálna pumpička pretláča horúcu vodu cez sitko s kávou o hodnote 20 bar, výsledkom čoho je dokonalá extrakcia arómy, chuti a ostatných organoleptických vlastností pomletých kávových zŕn. Správnu teplotu zabezpečuje varná jednotka s veľmi stabilným teplotným rozsahom, čo zaručuje nezameniteľnú chuť kávy nezávisle od toho, koľko porcií chcete pripraviť, prípadne či robíte klasické espresso alebo väčšiu dávku.
Mliečna pena ako obláčik
Pomocou špeciálnej parnej trysky ľahko a rýchlo pripravíte úžasne jemnú mliečnu penu a nasadíte tak korunku lahodným kávovým špecialitám. Je vyrobená z nerezovej ocele, pričom jej obsluhu zvládne naozaj každý. Viac sa o tom môžete dozvedieť tu. Skutočných kávičkových nadšencov isto poteší informácia, že má i osobitný nástavec s otvorom pre prípravu mliečnej peny podľa baristických štandardov.
Nie je to len taký obyčajný filter
Filter (sitko) je vyrobený z vysokokvalitného nerezového materiálu AISI 304. Cirkulárna perforácia filtra sa vyznačuje uniformným charakterom, t.z. že jednotlivé otvory sú od seba približne rovnako vzdialené. Okrem toho jeho špeciálny dizajn zaručuje rovnomerný pretlak a znižuje upchávanie dierok.
Kompletná výbava
Súčasťou balenia je sitko na prípravu kávy z E.S.E. PODu, sitko na prípravu jednej porcie a sitko na prípravu dvojitej porcie kávy. Ďalej v ňom nájdete profesionálnu páku s dvojitým výtokom, profesionálny tamper o priemere 57 mm na správne utlačenie kávy a odmerku na presné dávkovanie kávy.
Priehľadný zásobník na vodu
Kávovar disponuje vyberateľným a priehľadným zásobníkom na vodu o objeme až 1,3 litra. Množstvo vody je tak viditeľné voľným okom, čo uľahčuje jej dopĺňanie.
Zohriata šálka - základ kvalitného espressa
Vrchná časť kávovaru funguje ako odkladacia plocha pre šálky, ktorá ich zároveň aj ohrieva. Podávanie Vašej kávičky tak dotiahnete do dokonalosti!
Štýlová odkvapávacia doska
Mriežkovaná odkvapávacia doska je vyrobená z nerezovej ocele, vďaka čomu pôsobí esteticky a navyše sa ľahko čistí.
Nápaditý termometer
Na prednej časti kávovaru sa nachádza štýlový externý termometer informujúci o teplote kávy, ktorá je zobrazená v stupňoch Celzia a Fahrenheitoch.
Viac informácií o pákovom kávovare sa môžete dozvedieť tu.
Ascaso je spoločnosť zameraná na výrobu domácich i profesionálnych pákových kávovarov, ich komponentov a doplnkov a elektrických mlynčekov na kávu. V roku 1962 ju založil Jesús Ascaso v španielskom meste Barcelona. Firma sa sprvu orientovala na predaj náhradných dielov do kávovarov a postupne prerazila aj na medzinárodný trh. V roku 1997 José Louis Ascaso predstavil myšlienku výroby samotných kávovarov. V súčasnosti je značka Ascaso známa vo viac ako 80-tich krajinách sveta, a to vďaka pokročilým technológiam, stále novým produktom a filozofii založenej na kvalite a štýle.
Vlastnosti | |
Farba | Červená |
Objem nádoby na vodu | 1,3 l |
Tlak pumpy | 20 bar |
Plocha na odloženie šálok s aktívnym ohrevom | Áno |
Rozmery (Š x V x H) | 245 x 345 x 280 mm |
Hmotnosť | 10 kg |
Napätie | 230V / 120V |
Príkon | 1050 W |
Povrchový materiál | Hliník, nerezová oceľ |
Maximálny počet porcií na deň | 5 - 10 |
Príprava 2 šálok espressa naraz | Áno |
Ovládanie | Pákové |
Termoblok | Vyrobený z nerezovej ocele a hliníka |
Parná tryska | Áno |
Vonia vám káva o čosi viac než Vašim priateľom? Ak máte pocit, že medzi Vami a kávovými zrnami existuje zvláštne puto, možno je povolanie baristu pre Vás tým pravým. Viete však, čo táto profesia obnáša?
Ak ste si už pripravovali kávu doma, tak si určite spomeniete na to, ako prevoňala celú kuchyňu. Už to nebola štandardná vôňa nejakej instantnej kávy či slovenského turka, ale poriadna vôňa čerstvo pomletých zŕn, pripravených napr. aj v moka kávovari. A tak, ako všetko musí dokonale do seba zapadať, tak aj mletie kávy je zázrak, ktorý vplýva na jej výslednú chuť.
Často postojačky a s novinami v ruke. Takto si svoje espresso vychutnáva väčšina uponáhľaných talianov. Niekedy prehodia par slov s obľúbeným baristom, alebo neznámym susedom odvedľa.
Aj tento spôsob prípravy vymysleli taliani. Výslednej káve hovoria espresso, keďže jej príprava je rýchla a káva by sa nikdy nemala extrahovať dlhšie ako 30 sekúnd.
Orechové krémy sa stali v posledným rokoch obľúbenou pochúťkou všetkých čo vyznávajú zdravý životný štýl.
Dva veľké symboly Made in Italy štýlu sa spojili za účelom oslavy tradičného talianskeho kávového rituálu.