Čo musíte zvládnuť ako začínajúci barista?
Vonia vám káva o čosi viac než Vašim priateľom? Ak máte pocit, že medzi Vami a kávovými zrnami existuje zvláštne puto, možno je povolanie baristu pre Vás tým pravým. Viete však, čo táto profesia obnáša?
Žiadne produkty
Ceny s DPH
Teplomer na mlieko značky Rhinowares slúži na meranie teploty pri výrobe dekoratívnej mliečnej peny. Je povinnou výbavou každého vášnivého baristu.
Tento teplomer renomovanej značky Rhinowares slúži na meranie teploty pri výrobe dekoratívnej mliečnej peny*. Správna teplota našľahaného mlieka je nevyhnutná pri zvládnutí techniky latte art či príprave znamenitého cappuccina. Teplomer na mlieko je povinnou výbavou každého vášnivého baristu, vďaka ktorému možno predísť prehriatiu či inému znehodnoteniu mlieka. Pripravte si i Vy doma tú najúžasnejšiu mliečnu penu na Vaše obľúbené kávové špeciality!
Napenené mlieko: | 50-65 |
---|---|
Espresso: | 85-90 |
Čierny čaj: | 100 |
Zelený čaj: | 70-80 |
* O spôsoboch prípravy mliečnej peny sa môžete dozvedieť tu.
Rhinowares je úspešná a inovatívna spoločnosť špecializovaná na kaviarenský priemysel. Zaoberá sa vývojom, výrobou a distribúciou širokého spektra špičkových baristických pomôcok, ktoré vyhovujú potrebám aj tých najnáročnejších profesionálov pracujúcich vo svete kávy. Firma neustále skúma najnovšie trendy a na základe aktuálneho dopytu zavádza nový sortiment. Vďaka dlhoročným skúsenostiam a tvrdej práci dokáže Rhinowares ponúkať také produkty, ktoré premenia všednú prípravu kávy na magický rituál.
Vonia vám káva o čosi viac než Vašim priateľom? Ak máte pocit, že medzi Vami a kávovými zrnami existuje zvláštne puto, možno je povolanie baristu pre Vás tým pravým. Viete však, čo táto profesia obnáša?
Niekedy ju potrebujeme okamžite, aby sme doplnili klesajúcu hladinu kofeínu. Inokedy si radi vychutnáme chvíle pohody s priateľmi alebo dobrou knihou. Samozrejme, reč je o káve. Pili ste už napríklad také selfieccino?
Daždivý deň v meste láka na príjemné posedenie v kaviarni či cukrárni a poriadnu šálku cappuccina s hustou penou, posypané škoricou či cukrom. Ako si však pripraviť tú správnu mliečnu penu, ak si chceme vychutnať svoj cappuccinový rituál doma?
Keď sa opýtate bežného Taliana čo raňajkoval, odpovie Vám najčastejšie: „No predsa to, čo vždy: Cornetto e cappuccino!“. Tu je pár tipov, ktoré Vám môžu pri príprave pravých talianskych raňajok pomôcť.
Dobrý barista by mal v prvom rade zvládnuť urobiť kvalitné cafe latte. Tento kávový nápoj je základom úspechu pri iných náročnejších kávach.
Orechové krémy sa stali v posledným rokoch obľúbenou pochúťkou všetkých čo vyznávajú zdravý životný štýl.
Dva veľké symboly Made in Italy štýlu sa spojili za účelom oslavy tradičného talianskeho kávového rituálu.