Detaily
Neodolateľné čokoládové pokušenie
Vysokokvalitná mliečna čokoláda v tvare tzv. callets a s obsahom kakaa až 40% od Cafepointu. Jedná sa o odrodovú čokoládu z Mexika, ktoré v súčasnosti vyprodukuje menej ako 2% z celosvetovej produkcie kakaa. Pokladá sa za prvú krajinu, v ktorej sa začali pestovať kakaové bôby. Originálna čokoláda z Mexika je v chuti pomerne intenzívna a kyslastá, avšak vysoko cenená. Tá tradičná sa používa predovšetkým ako ingrediencia do rôznych sladkých pokrmov a nápojov.
Čokoláda sa vyznačuje výraznou, dlhotrvajúcou chuťou s tónmi pražených lieskovcov a čiernych sliviek. Je veľmi špecifická vďaka intenzívnej aróme, v ktorej možno zacítiť bylinky a vôňu dubového sudu od whisky. Zaručuje skutočný labužnícky pôžitok. Callets chutia skvelo samotné či v kombinácii s kávou alebo ako dekorácia na dezerty a koláče. Rozpustené v horúcom mlieku Vám prinesú novú chuťovú dimenziu. Objavte čaro exotického Mexika ukryté v čokoládových callets!
Hmotnosť balenia: 180 g. Ručne vyrobená čokoláda na Slovensku.
Podrobné informácie o spôsoboch prípravy horúcej čokolády sa môžete dozvedieť tu.
Zloženie: cukor, kakaová hmota, kakaové maslo, sušené mlieko, emulgátor: sójový lecitín, aróma: prírodná vanilka. Krajina pôvodu kakaových bôbov: Mexiko. Čokoláda vyrobená najmä z odrody kakaovníka Forastero. Obsah kakaovej sušiny: min. 40%.
Horúca čokoláda - vôbec prvý čokoládový nápoj bol pripravený približne pred 2500 - 3 000 rokmi mayskou civilizáciou a bol tradičným nápojom Aztékov, ktorý ho prezývali xocolatl. Pôvodne pozostával z mletých plodov zeleného kakaovníka a kukuričnej múky a bol ochutený vanilkou, klinčekmi alebo chili korením. V 15. storočí sa receptúra prípravy tohto nápoja dostala z Mexika až do Európy. Postupne sa začal do neho pridávať cukor či mlieko a tak vznikla horúca čokoláda ako ju poznáme dnes. Nápoj vyniká hustou, krémovou konzistenciou, ktorý môžeme rozlične ozdobiť (napr. šľahačkou či škoricou) a okrem toho sa dá vychutnávať s mnohými ingredienciami. Na tento jedinečný "nápoj bohov" nedá dopustiť žiadny vášnivý čokoholik.
Súvisiace články
Vychutnávať si čokoládu už nemusí byť až takým prehreškom. Dokonca to môže mať aj veľmi blahodarné účinky. Teda za predpokladu, že čokoláda je pripravená výlučne z prírodných ingrediencií. Viete si ju správne pripraviť?
Vhodné pre rozpustné čokolády vo forme kúskov kakaa (čokolády), prípadne nastrúhanej.