Ľadová káva dvomi spôsobmi
V teplom letnom období nepadne nič lepšie než dobre vychladený osviežujúci nápoj. Preto Vám prinášame dva recepty na ľadovú kávičku.
Žiadne produkty
Ceny s DPH
Cafepoint Horúca Tmavá čokoláda Vás prekvapí harmonickou, hladkou chuťou s ľahkým dotykom vanilky. Objavte čaro pravej belgickej čokolády!
Neodolateľné čokoládové pokušenie
Vysokokvalitná tmavá čokoláda v tvare tzv. callets a s obsahom kakaa až 54% od Cafepointu. Prekvapí harmonickou, hladkou chuťou s ľahkým dotykom vanilky. Zaručí Vám skutočný labužnícky pôžitok. Callets chutia skvelo samotné či v kombinácii s kávou alebo ako dekorácia na dezerty a koláče. Rozpustené v horúcom mlieku Vám prinesú novú chuťovú dimenziu. Objavte čaro pravej belgickej čokolády ukryté v čokoládových callets!
Ideálne ingrediencie k tejto čokoláde: široké spektrum ovocia, korenia a orechov.
Hmotnosť balenia: 180 g. Ručne vyrobená čokoláda na Slovensku.
Podrobné informácie o spôsoboch prípravy horúcej čokolády sa môžete dozvedieť tu.
Zloženie: kakaová hmota, cukor, kakaové maslo, emulgátor: sójový lecitín, aróma: prírodná vanilka. Obsah kakaovej sušiny: min. 53%. Výrobok môže obsahovať stopy orechov, mlieka a lepku.
Horúca čokoláda - vôbec prvý čokoládový nápoj bol pripravený približne pred 2500 - 3 000 rokmi mayskou civilizáciou a bol tradičným nápojom Aztékov, ktorý ho prezývali xocolatl. Pôvodne pozostával z mletých plodov zeleného kakaovníka a kukuričnej múky a bol ochutený vanilkou, klinčekmi alebo chili korením. V 15. storočí sa receptúra prípravy tohto nápoja dostala z Mexika až do Európy. Postupne sa začal do neho pridávať cukor či mlieko a tak vznikla horúca čokoláda ako ju poznáme dnes. Nápoj vyniká hustou, krémovou konzistenciou, ktorý môžeme rozlične ozdobiť (napr. šľahačkou či škoricou) a okrem toho sa dá vychutnávať s mnohými ingredienciami. Na tento jedinečný "nápoj bohov" nedá dopustiť žiadny vášnivý čokoholik.
V teplom letnom období nepadne nič lepšie než dobre vychladený osviežujúci nápoj. Preto Vám prinášame dva recepty na ľadovú kávičku.
Vychutnávať si čokoládu už nemusí byť až takým prehreškom. Dokonca to môže mať aj veľmi blahodarné účinky. Teda za predpokladu, že čokoláda je pripravená výlučne z prírodných ingrediencií. Viete si ju správne pripraviť?
Káva si získala popularitu na celom svete. Veľa národov má svoje špecifiká ako kávu pripravuje a pije.
Vhodné pre rozpustné čokolády vo forme kúskov kakaa (čokolády), prípadne nastrúhanej.
Séria článkov Káva v kocke je na konci a my sme si pre Vás pripravili záverečný kvíz. Otestujte svoje kávové vedomosti a po získaní aspoň 6 správnych odpovedí na Vás čaká darček!
Séria článkov Káva v kocke končí. Dnes vám prinesieme článok o novodobých prípravach kávy ako napríklad French Press alebo Chemex. Už tento týždeň sa môžete tešiť na kvíz kde na konci môžete...
Káva je jedným z najobľúbenejších a najrozšírenejších nápojov na svete. Od klasickej šálky čiernej kávy až po trendy latte a cappuccino. V najnovšom článku preskúmame tradičné kávové nápoje,...
Káva je jedným z najpopulárnejších nápojov na svete, to určite všetci vieme a preto milióny ľudí na celom svete začínajú svoj deň so šálkou kávy. No už ste sa niekedy zamysleli nad tým, ako sa...