Pridať do obľúbených

Cafepoint Horúca Tmavá čokoláda Sao Thome, 180g

Výrobca: Cafepoint

Cafepoint Horúca Tmavá čokoláda Sao Thome sa vyznačuje intenzívnou a komplexnou chuťou, v ktorej sa prelína množstvo ovocných tónov ako napríklad marhule.

Viac detailov

Cena

6,49 € s DPH

Na sklade 20 ks

Viac ako 5ks

Detaily

Neodolateľné čokoládové pokušenie

Vysokokvalitná tmavá čokoláda v tvare tzv. callets a s obsahom kakaa až 72% od Cafepointu. Jedná sa o odrodovú čokoládu zo súostrovia Svätý Tomáš a Princov ostrov, ktoré leží pri západnom pobreží Afriky. V roku 1822 sa stali prvými africkými ostrovmi, na ktoré boli dovezené kakaové bôby z Brazílie. Preto sú prezývané aj ako čokoládové ostrovy. V súčasnosti tu možno stále nájsť priamych potomkov pôvodných kakaovníkov odrody Forastero z Južnej Ameriky, ktoré produkujú vysoko cenené kakaové bôby.

Čokoláda sa vyznačuje veľmi intenzívnou a komplexnou chuťou, v ktorej sa prelína množstvo ovocných tónov ako napríklad marhule, maliny či citrusy a miestami možno pocítiť dokonca i náznaky čaju. Zaručuje skutočný labužnícky pôžitok. Callets chutia skvelo samotné či v kombinácii s kávou alebo ako dekorácia na dezerty a koláče. Rozpustené v horúcom mlieku Vám prinesú novú chuťovú dimenziu. Objavte čaro exotického ostrova Svatý Tomáš ukryté v čokoládových callets!

Ideálne ingrediencie k tejto čokoláde: limetka, citrón, čučoriedka, marakuja, pomaranč, banán, vlašské orechy, tymián, kardamón, karamel, belgická cukrovinka Cuberdon, káva s príjemnou chuťou (napr. Jamaica Blue Mountain, Brasil Santos, Papua New Guinea, Guatemala).

Hmotnosť balenia: 180 g. Ručne vyrobená čokoláda na Slovensku.

Podrobné informácie o spôsoboch prípravy horúcej čokolády sa môžete dozvedieť tu.

Zloženie: kakaová hmota, kakaové maslo, cukor, emulgátor: sójový lecitín, aróma: prírodná vanilka. Krajina pôvodu kakaových bôbov: Svätý Tomáš a Princov ostrov. Čokoláda vyrobená z odrody kakaovníka Amelonado (Forastero). Obsah kakaovej sušiny: min. 72%. Výrobok môže obsahovať stopy mlieka.

Horúca čokoláda - vôbec prvý čokoládový nápoj bol pripravený približne pred 2500 - 3 000 rokmi mayskou civilizáciou a bol tradičným nápojom Aztékov, ktorý ho prezývali xocolatl. Pôvodne pozostával z mletých plodov zeleného kakaovníka a kukuričnej múky a bol ochutený vanilkou, klinčekmi alebo chili korením. V 15. storočí sa receptúra prípravy tohto nápoja dostala z Mexika až do Európy. Postupne sa začal do neho pridávať cukor či mlieko a tak vznikla horúca čokoláda ako ju poznáme dnes. Nápoj vyniká hustou, krémovou konzistenciou, ktorý môžeme rozlične ozdobiť (napr. šľahačkou či škoricou) a okrem toho sa dá vychutnávať s mnohými ingredienciami. Na tento jedinečný "nápoj bohov" nedá dopustiť žiadny vášnivý čokoholik.

Súvisiace články

Vyžiadať cenovú ponuku

Cafepoint Horúca Tmavá čokoláda Sao Thome, 180g

Cafepoint Horúca Tmavá čokoláda Sao Thome, 180g

Zo sveta kávy

Kávopedia: Akú kávu pijú Taliani?

Kávopedia: Akú kávu pijú Taliani?

Talianske kaviarne predajú denne priemerne 230 šálok kávy. Ktorý druh je však najobľúbenejší?

Cafepoint recepty: Tiramisu

Cafepoint recepty: Tiramisu

Kávopedia: Prečo je talianska káva taká obľúbená?

Kávopedia: Prečo je talianska káva taká obľúbená?

Kávopédia: Ako mlieť kávové zrná bez mlynčeka

Kávopédia: Ako mlieť kávové zrná bez mlynčeka

V nasledujúcom článku budeme hľadať riešenie problému, ktorý môže byť nočnou morou každého kávičkára.

Vyrazili ste na výlet, na stanovačku, prišli na chatu, alebo do hotela či...