Pridať do obľúbených

Cafepoint Horúca Tmavá čokoláda Sao Thome, 180g

Výrobca: Cafepoint

Cafepoint Horúca Tmavá čokoláda Sao Thome sa vyznačuje intenzívnou a komplexnou chuťou, v ktorej sa prelína množstvo ovocných tónov ako napríklad marhule.

Viac detailov

Cena

6,49 € s DPH

Na sklade 55 ks

Viac ako 5ks

Detaily

Neodolateľné čokoládové pokušenie

Vysokokvalitná tmavá čokoláda v tvare tzv. callets a s obsahom kakaa až 72% od Cafepointu. Jedná sa o odrodovú čokoládu zo súostrovia Svätý Tomáš a Princov ostrov, ktoré leží pri západnom pobreží Afriky. V roku 1822 sa stali prvými africkými ostrovmi, na ktoré boli dovezené kakaové bôby z Brazílie. Preto sú prezývané aj ako čokoládové ostrovy. V súčasnosti tu možno stále nájsť priamych potomkov pôvodných kakaovníkov odrody Forastero z Južnej Ameriky, ktoré produkujú vysoko cenené kakaové bôby.

Čokoláda sa vyznačuje veľmi intenzívnou a komplexnou chuťou, v ktorej sa prelína množstvo ovocných tónov ako napríklad marhule, maliny či citrusy a miestami možno pocítiť dokonca i náznaky čaju. Zaručuje skutočný labužnícky pôžitok. Callets chutia skvelo samotné či v kombinácii s kávou alebo ako dekorácia na dezerty a koláče. Rozpustené v horúcom mlieku Vám prinesú novú chuťovú dimenziu. Objavte čaro exotického ostrova Svatý Tomáš ukryté v čokoládových callets!

Ideálne ingrediencie k tejto čokoláde: limetka, citrón, čučoriedka, marakuja, pomaranč, banán, vlašské orechy, tymián, kardamón, karamel, belgická cukrovinka Cuberdon, káva s príjemnou chuťou (napr. Jamaica Blue Mountain, Brasil Santos, Papua New Guinea, Guatemala).

Hmotnosť balenia: 180 g. Ručne vyrobená čokoláda na Slovensku.

Podrobné informácie o spôsoboch prípravy horúcej čokolády sa môžete dozvedieť tu.

Zloženie: kakaová hmota, kakaové maslo, cukor, emulgátor: sójový lecitín, aróma: prírodná vanilka. Krajina pôvodu kakaových bôbov: Svätý Tomáš a Princov ostrov. Čokoláda vyrobená z odrody kakaovníka Amelonado (Forastero). Obsah kakaovej sušiny: min. 72%. Výrobok môže obsahovať stopy mlieka.

Horúca čokoláda - vôbec prvý čokoládový nápoj bol pripravený približne pred 2500 - 3 000 rokmi mayskou civilizáciou a bol tradičným nápojom Aztékov, ktorý ho prezývali xocolatl. Pôvodne pozostával z mletých plodov zeleného kakaovníka a kukuričnej múky a bol ochutený vanilkou, klinčekmi alebo chili korením. V 15. storočí sa receptúra prípravy tohto nápoja dostala z Mexika až do Európy. Postupne sa začal do neho pridávať cukor či mlieko a tak vznikla horúca čokoláda ako ju poznáme dnes. Nápoj vyniká hustou, krémovou konzistenciou, ktorý môžeme rozlične ozdobiť (napr. šľahačkou či škoricou) a okrem toho sa dá vychutnávať s mnohými ingredienciami. Na tento jedinečný "nápoj bohov" nedá dopustiť žiadny vášnivý čokoholik.

Na 100 g produktu:

Energia:  2266 kJ / 542 kcal
Tuky:  39,6 g
- z toho NMK*:  23,8 g
Sacharidy:  28,9 g
- z toho cukry:  24,5 g
Vláknina:  14,6 g
Bielkoviny:  9,2 g
Soľ:  0,02 g

* nasýtené mastné kyseliny

Súvisiace články

Vyžiadať cenovú ponuku

Cafepoint Horúca Tmavá čokoláda Sao Thome, 180g

Cafepoint Horúca Tmavá čokoláda Sao Thome, 180g

Zo sveta kávy

Cold Brew - Nápoj, ktorý by mal každý ochutnať.

Cold Brew - Nápoj, ktorý by mal každý ochutnať.

Cold Brew patrí medzi novodobé spôsoby prípravy kávy, ktoré si našli svoju obľubu medzi zákazníkmi do takej miery, že sme ho zaradili do našej Letnej ponuky a rozhodli sa pripraviť užitočný...

Výsledky súťaže o kávu na rok zadarmo!

Výsledky súťaže o kávu na rok zadarmo!

Letná ponuka nápojov Cafepoint je tu!

Letná ponuka nápojov Cafepoint je tu!

Leto je už v plnom prúde a čo by to bolo leto bez poriadnej Letnej ponuky Cafepoint ktorú sme si pre vás už od dnešného dňa pripravili na všetkých našich prevádzkach, v ponuke nájdete až štyri...

5 dôvodov, prečo je dobré piť kávu v primeranom množstve.

5 dôvodov, prečo je dobré piť kávu v primeranom množstve.

Káva je jednoduchý nápoj, ktorý dokáže náš deň urobiť lepším. Či už cestujete do práce, alebo si po obede v kancelárii doprajete chutné espresso, je ťažké si bez kávy predstaviť deň....