Pridať do obľúbených

Cafepoint Horúca Tmavá čokoláda Sao Thome, 180g

Výrobca: Cafepoint

Cafepoint Horúca Tmavá čokoláda Sao Thome sa vyznačuje intenzívnou a komplexnou chuťou, v ktorej sa prelína množstvo ovocných tónov ako napríklad marhule.

Viac detailov

Cena

6,49 € s DPH

Na sklade 76 ks

Viac ako 5ks

Detaily

Neodolateľné čokoládové pokušenie

Vysokokvalitná tmavá čokoláda v tvare tzv. callets a s obsahom kakaa až 72% od Cafepointu. Jedná sa o odrodovú čokoládu zo súostrovia Svätý Tomáš a Princov ostrov, ktoré leží pri západnom pobreží Afriky. V roku 1822 sa stali prvými africkými ostrovmi, na ktoré boli dovezené kakaové bôby z Brazílie. Preto sú prezývané aj ako čokoládové ostrovy. V súčasnosti tu možno stále nájsť priamych potomkov pôvodných kakaovníkov odrody Forastero z Južnej Ameriky, ktoré produkujú vysoko cenené kakaové bôby.

Čokoláda sa vyznačuje veľmi intenzívnou a komplexnou chuťou, v ktorej sa prelína množstvo ovocných tónov ako napríklad marhule, maliny či citrusy a miestami možno pocítiť dokonca i náznaky čaju. Zaručuje skutočný labužnícky pôžitok. Callets chutia skvelo samotné či v kombinácii s kávou alebo ako dekorácia na dezerty a koláče. Rozpustené v horúcom mlieku Vám prinesú novú chuťovú dimenziu. Objavte čaro exotického ostrova Svatý Tomáš ukryté v čokoládových callets!

Ideálne ingrediencie k tejto čokoláde: limetka, citrón, čučoriedka, marakuja, pomaranč, banán, vlašské orechy, tymián, kardamón, karamel, belgická cukrovinka Cuberdon, káva s príjemnou chuťou (napr. Jamaica Blue Mountain, Brasil Santos, Papua New Guinea, Guatemala).

Hmotnosť balenia: 180 g. Ručne vyrobená čokoláda na Slovensku.

Podrobné informácie o spôsoboch prípravy horúcej čokolády sa môžete dozvedieť tu.

Zloženie: kakaová hmota, kakaové maslo, cukor, emulgátor: sójový lecitín, aróma: prírodná vanilka. Krajina pôvodu kakaových bôbov: Svätý Tomáš a Princov ostrov. Čokoláda vyrobená z odrody kakaovníka Amelonado (Forastero). Obsah kakaovej sušiny: min. 72%. Výrobok môže obsahovať stopy mlieka.

Horúca čokoláda - vôbec prvý čokoládový nápoj bol pripravený približne pred 2500 - 3 000 rokmi mayskou civilizáciou a bol tradičným nápojom Aztékov, ktorý ho prezývali xocolatl. Pôvodne pozostával z mletých plodov zeleného kakaovníka a kukuričnej múky a bol ochutený vanilkou, klinčekmi alebo chili korením. V 15. storočí sa receptúra prípravy tohto nápoja dostala z Mexika až do Európy. Postupne sa začal do neho pridávať cukor či mlieko a tak vznikla horúca čokoláda ako ju poznáme dnes. Nápoj vyniká hustou, krémovou konzistenciou, ktorý môžeme rozlične ozdobiť (napr. šľahačkou či škoricou) a okrem toho sa dá vychutnávať s mnohými ingredienciami. Na tento jedinečný "nápoj bohov" nedá dopustiť žiadny vášnivý čokoholik.

Na 100 g produktu:

Energia:   2266 kJ / 542 kcal
Tuky:   39,6 g
- z toho NMK*:   23,8 g
Sacharidy:   28,9 g
- z toho cukry:   24,5 g
Vláknina:   14,6 g
Bielkoviny:   9,2 g
Soľ:   0,02 g

* nasýtené mastné kyseliny

Súvisiace články

Vyžiadať cenovú ponuku

Cafepoint Horúca Tmavá čokoláda Sao Thome, 180g

Cafepoint Horúca Tmavá čokoláda Sao Thome, 180g

Zo sveta kávy

Cafetravel - Kolíska kávového sveta.

Cafetravel - Kolíska kávového sveta.

Naša cesta okolo sveta kávy pokračuje a tento krát sa z Talianska presúvame tam, kde začal príbeh kávy - do Afriky. Až 12% svetovej produkcie kávy je dopestovanej práve v tejto krajine. Naším sprievodcom...

Cafetravel - Krajina rituálov a záhadných pravidiel kávy.

Cafetravel - Krajina rituálov a záhadných pravidiel kávy.

Z ďalekej Ázie sa presúvame do Talianska, krajiny, v ktorej síce kávu nepestujú, no napriek tomu patrí jednoznačne medzi kávové veľmoci! Práve táto krajina priniesla svetu mnoho objavov a inovácií...

Cafetravel - Výlet do kávového sveta

Cafetravel - Výlet do kávového sveta

Práve dnes vyrážame, spolu s vami, na výlet okolo kávového sveta! 

Cafetravel - Krajina tisícich bohov a Smaragd rovníka.

Cafetravel - Krajina tisícich bohov a Smaragd rovníka.

Náš výlet za prémiovými kávami začína v exotickej Ázii, ktorá patrí medzi najväčších producentov kávy na svete. Ázia je zďaleka najväčším pestovateľom kávy odrody Robusta. Vietnam je vďaka tomu...