Detaily
Neodolateľné čokoládové pokušenie
Vysokokvalitná tmavá čokoláda v tvare tzv. callets a s obsahom kakaa až 72% od Cafepointu. Jedná sa o odrodovú čokoládu zo súostrovia Svätý Tomáš a Princov ostrov, ktoré leží pri západnom pobreží Afriky. V roku 1822 sa stali prvými africkými ostrovmi, na ktoré boli dovezené kakaové bôby z Brazílie. Preto sú prezývané aj ako čokoládové ostrovy. V súčasnosti tu možno stále nájsť priamych potomkov pôvodných kakaovníkov odrody Forastero z Južnej Ameriky, ktoré produkujú vysoko cenené kakaové bôby.
Čokoláda sa vyznačuje veľmi intenzívnou a komplexnou chuťou, v ktorej sa prelína množstvo ovocných tónov ako napríklad marhule, maliny či citrusy a miestami možno pocítiť dokonca i náznaky čaju. Zaručuje skutočný labužnícky pôžitok. Callets chutia skvelo samotné či v kombinácii s kávou alebo ako dekorácia na dezerty a koláče. Rozpustené v horúcom mlieku Vám prinesú novú chuťovú dimenziu. Objavte čaro exotického ostrova Svatý Tomáš ukryté v čokoládových callets!
Ideálne ingrediencie k tejto čokoláde: limetka, citrón, čučoriedka, marakuja, pomaranč, banán, vlašské orechy, tymián, kardamón, karamel, belgická cukrovinka Cuberdon, káva s príjemnou chuťou (napr. Jamaica Blue Mountain, Brasil Santos, Papua New Guinea, Guatemala).
Hmotnosť balenia: 180 g. Ručne vyrobená čokoláda na Slovensku.
Podrobné informácie o spôsoboch prípravy horúcej čokolády sa môžete dozvedieť tu.
Zloženie: kakaová hmota, kakaové maslo, cukor, emulgátor: sójový lecitín, aróma: prírodná vanilka. Krajina pôvodu kakaových bôbov: Svätý Tomáš a Princov ostrov. Čokoláda vyrobená z odrody kakaovníka Amelonado (Forastero). Obsah kakaovej sušiny: min. 72%. Výrobok môže obsahovať stopy mlieka.
Horúca čokoláda - vôbec prvý čokoládový nápoj bol pripravený približne pred 2500 - 3 000 rokmi mayskou civilizáciou a bol tradičným nápojom Aztékov, ktorý ho prezývali xocolatl. Pôvodne pozostával z mletých plodov zeleného kakaovníka a kukuričnej múky a bol ochutený vanilkou, klinčekmi alebo chili korením. V 15. storočí sa receptúra prípravy tohto nápoja dostala z Mexika až do Európy. Postupne sa začal do neho pridávať cukor či mlieko a tak vznikla horúca čokoláda ako ju poznáme dnes. Nápoj vyniká hustou, krémovou konzistenciou, ktorý môžeme rozlične ozdobiť (napr. šľahačkou či škoricou) a okrem toho sa dá vychutnávať s mnohými ingredienciami. Na tento jedinečný "nápoj bohov" nedá dopustiť žiadny vášnivý čokoholik.