Pridať do obľúbených

Cafepoint Ethiopia Sidamo Grade 2 250g, zrno

Výrobca: Cafepoint Single

Pražená zrnková káva Cafepoint Ethiopia Sidamo Grade 2 má likérovo sladkú chuť s jemnými náznakmi citrusového ovocia a dlhotrvajúcu, sladkú dochuť.

Viac detailov

Intenzita praženia 

3 z 5

stredné praženie

Výraznosť chuti 

2 z 3

Stredná

Kréma 

3 z 5

Stredná

Acidita 

2 z 3

Mierna

Vhodnosť prípravy

Automatický kávovar

Pákový kávovar

Moka

Výhodnosť 43.96 € / kg 0.35 € šalka kávy 

Cena

10,99 € s DPH

  • Stredná
  • stredné praženie
  • Stredná
  • Mierna
  • Áno
  • Áno
  • Áno

Na sklade 129 ks

Viac ako 5ks

Detaily

Charakteristika kávy Cafepoint Ethiopia Sidamo Grade 2

Chuťový profil: V šálke je charakteristická orieškovo-hnedou krémou a delikátnou arómou s tónmi jazmínu a lupeňov ruže. Chuť je likérovo sladká s jemnými náznakmi citrusového ovocia. V dlhotrvajúcej dochuti cítiť stále citrusovú sladkosť.

O káve Cafepoint Ethiopia Sidamo Grade 2

O pestovaní kávy: Etiópia je pravlasťou kávy. Jej objavenie siaha podľa legiend do deviateho storočia. Istý pastier kôz Kaldi z juhozápadného regiónu Kaffa si všimol, že jeho zvieratá sú po spásaní bobúľ z dovtedy neznámej rastliny kávovníka neobvykle vitálne. Kaldi bobule vyskúšal sám a presvedčil sa o ich stimulačnom a povzbudivom účinku. Čoskoro vyskúšali účinky kávy aj mnísi z neďalekého kláštora a káva sa začala šíriť do sveta. Dodnes sa v Etiópii pestuje kvalitná a odborníkmi veľmi cenená káva. Najznámejšie pestovateľské regióny v krajine sú Harar, Limu a Sidamo. Najjemnejšie odrody pochádzajú z regiónu Sidamo, predovšetkým z oblasti Yrgacheffe a Guji. Označenie Grade 2 znamená, že ide o veľmi kvalitnú kávu s minimálnym počtom defektných zŕn.

O krajine pôvodu kávy Cafepoint Ethiopia Sidamo Grade 2

O krajine: Etiópia so svojími viac než 80 miliónmi obyvateľmi patrí aj napriek veľkej chudobe k najvýznamnejším štátom afrického kontinentu. Krajina, ktorej bohatá história sa tiahne cez Homérove báje a Biblické príbehy až k pravekému človeku, sa však pýši aj objavením prvého kávovníka v histórii ľudstva.

V Etiópii sa ročne dopestuje viac než 270 000 ton kávy a na kávových farmách pracuje asi 12 miliónov ľudí. Zber kvalitnej kávy, ktorá sa spracováva tzv. mokrým spôsobom, prebieha v auguste až decembri.

Súvisiace články

Vyžiadať cenovú ponuku

Cafepoint Ethiopia Sidamo Grade 2 250g, zrno

Cafepoint Ethiopia Sidamo Grade 2 250g, zrno

Zo sveta kávy

Cold Brew - Nápoj, ktorý by mal každý ochutnať.

Cold Brew - Nápoj, ktorý by mal každý ochutnať.

Cold Brew patrí medzi novodobé spôsoby prípravy kávy, ktoré si našli svoju obľubu medzi zákazníkmi do takej miery, že sme ho zaradili do našej Letnej ponuky a rozhodli sa pripraviť užitočný...

Výsledky súťaže o kávu na rok zadarmo!

Výsledky súťaže o kávu na rok zadarmo!

Letná ponuka nápojov Cafepoint je tu!

Letná ponuka nápojov Cafepoint je tu!

Leto je už v plnom prúde a čo by to bolo leto bez poriadnej Letnej ponuky Cafepoint ktorú sme si pre vás už od dnešného dňa pripravili na všetkých našich prevádzkach, v ponuke nájdete až štyri...

5 dôvodov, prečo je dobré piť kávu v primeranom množstve.

5 dôvodov, prečo je dobré piť kávu v primeranom množstve.

Káva je jednoduchý nápoj, ktorý dokáže náš deň urobiť lepším. Či už cestujete do práce, alebo si po obede v kancelárii doprajete chutné espresso, je ťažké si bez kávy predstaviť deň....