Pridať do obľúbených

Cafepoint Ethiopia Sidamo Grade 2 250g, zrno

Výrobca: Cafepoint

Pražená zrnková káva Cafepoint Ethiopia Sidamo Grade 2 má likérovo sladkú chuť s jemnými náznakmi citrusového ovocia a dlhotrvajúcu, sladkú dochuť.

Viac detailov

Intenzita praženia 

3 z 5

stredné praženie

Výraznosť chuti 

2 z 3

Stredná

Kréma 

3 z 5

Stredná

Acidita 

2 z 3

Mierna

Vhodnosť prípravy

Automatický kávovar

Pákový kávovar

Moka

Výhodnosť 43.96 € / kg 0.35 € šalka kávy 

Cena

10,99 € s DPH

  • Stredná
  • stredné praženie
  • Stredná
  • Mierna
  • Áno
  • Áno
  • Áno

Na sklade 341 ks

Viac ako 5ks

Detaily

Charakteristika kávy Cafepoint Ethiopia Sidamo Grade 2

Chuťový profil: V šálke je charakteristická orieškovo-hnedou krémou a delikátnou arómou s tónmi jazmínu a lupeňov ruže. Chuť je likérovo sladká s jemnými náznakmi citrusového ovocia. V dlhotrvajúcej dochuti cítiť stále citrusovú sladkosť.

O káve Cafepoint Ethiopia Sidamo Grade 2

O pestovaní kávy: Etiópia je pravlasťou kávy. Jej objavenie siaha podľa legiend do deviateho storočia. Istý pastier kôz Kaldi z juhozápadného regiónu Kaffa si všimol, že jeho zvieratá sú po spásaní bobúľ z dovtedy neznámej rastliny kávovníka neobvykle vitálne. Kaldi bobule vyskúšal sám a presvedčil sa o ich stimulačnom a povzbudivom účinku. Čoskoro vyskúšali účinky kávy aj mnísi z neďalekého kláštora a káva sa začala šíriť do sveta. Dodnes sa v Etiópii pestuje kvalitná a odborníkmi veľmi cenená káva. Najznámejšie pestovateľské regióny v krajine sú Harar, Limu a Sidamo. Najjemnejšie odrody pochádzajú z regiónu Sidamo, predovšetkým z oblasti Yrgacheffe a Guji. Označenie Grade 2 znamená, že ide o veľmi kvalitnú kávu s minimálnym počtom defektných zŕn.

O krajine pôvodu kávy Cafepoint Ethiopia Sidamo Grade 2

O krajine: Etiópia so svojími viac než 80 miliónmi obyvateľmi patrí aj napriek veľkej chudobe k najvýznamnejším štátom afrického kontinentu. Krajina, ktorej bohatá história sa tiahne cez Homérove báje a Biblické príbehy až k pravekému človeku, sa však pýši aj objavením prvého kávovníka v histórii ľudstva.

V Etiópii sa ročne dopestuje viac než 270 000 ton kávy a na kávových farmách pracuje asi 12 miliónov ľudí. Zber kvalitnej kávy, ktorá sa spracováva tzv. mokrým spôsobom, prebieha v auguste až decembri.

Súvisiace články

Vyžiadať cenovú ponuku

Cafepoint Ethiopia Sidamo Grade 2 250g, zrno

Cafepoint Ethiopia Sidamo Grade 2 250g, zrno

Zo sveta kávy

Cafetravel - Putovanie po Strednej Amerike

Cafetravel - Putovanie po Strednej Amerike

Naše putovanie za kávovými dobrodružstvami pokračuje. Tentokrát sa z kolísky kávy presúvame do Strednej Ameriky, kde navštívime sedem regiónov, ktorých káva sa preslávila na celom svete. Počas...

Cafetravel - Kolíska kávového sveta.

Cafetravel - Kolíska kávového sveta.

Naša cesta okolo sveta kávy pokračuje a tento krát sa z Talianska presúvame tam, kde začal príbeh kávy - do Afriky. Až 12% svetovej produkcie kávy je dopestovanej práve v tejto krajine. Naším sprievodcom...

Cafetravel - Krajina rituálov a záhadných pravidiel kávy.

Cafetravel - Krajina rituálov a záhadných pravidiel kávy.

Z ďalekej Ázie sa presúvame do Talianska, krajiny, v ktorej síce kávu nepestujú, no napriek tomu patrí jednoznačne medzi kávové veľmoci! Práve táto krajina priniesla svetu mnoho objavov a inovácií...

Cafetravel - Výlet do kávového sveta

Cafetravel - Výlet do kávového sveta

Práve dnes vyrážame, spolu s vami, na výlet okolo kávového sveta!