Pridať do obľúbených

Cafepoint Kenya Kilimanjaro AA Washed 250g, zrno

Výrobca: Cafepoint

Zrnková káva Cafepoint Kenya Kilimanjaro AA Washed je v šálke je charakteristická svetlejšou krémou a ľahkou citrusovou arómou. Chuť je mierne acidná.

Viac detailov

Intenzita praženia 

3 z 5

stredné praženie

Výraznosť chuti 

2 z 3

Stredná

Kréma 

2 z 5

Nízka

Acidita 

2 z 3

Mierna

Vhodnosť prípravy

Automatický kávovar

Pákový kávovar

Moka

Výhodnosť 43.96 € / kg 0.35 € šalka kávy 

Cena

10,99 € s DPH

  • Stredná
  • stredné praženie
  • Nízka
  • Mierna
  • Áno
  • Áno
  • Áno

Na sklade 339 ks

Viac ako 5ks

Detaily

Charakteristika kávy Cafepoint Kenya Kilimanjaro AA Washed

Chuťový profil: V šálke je charakteristická svetlejšou krémou a ľahkou citrusovou arómou. Chuť je mierne acidná s nádychom citrusových plodov, černíc a niekedy aj čierneho korenia. V dochuti cítiť stále jemné citrusovo–korenisté tóny.

O káve Cafepoint Kenya Kilimanjaro AA Washed

O pestovaní kávy: Prvý kávovník sa do Kene dostal zhruba v roku 1800 vďaka misionárom a káva sa pomaly stávala súčasťou poľnohospodárstva. Dnes pracuje v tomto odvetví asi 6 miliónov ľudí na viac ako 500 000 farmách. Káva sa často pestuje vo vysokých horách, na pôde s vulkanickým podkladom. Pestuje sa Arabika, najčastejšie odrody Kent, Typica a Bourbon. Posledná spomínaná odroda sa tu nazýva aj škótskou či francúzskou misiou. Kenské kávy sú vo svete obľúbené predovšetkým kvôli dobre vyváženým chutiam a sviežej, často citrusovej aróme.
Označenie AA znamená, že ide o kvalitné kávové zrná rovnomernej veľkosti.

O krajine pôvodu kávy Cafepoint Kenya Kilimanjaro AA Washed

O krajine: Keňa leží na východe afrického kontinentu pri brehoch Tichého oceána. Meno Keňa pochádza z názvu najvyššieho vrchu krajiny Mount Kenya, ktorý má úctyhodných 5199 m n. m. Krajina s asi 40 miliónmi obyvateľov, ktorá získala nezávislosť až v roku 1964, sa môže pýšiť náleziskami najstarších skamenelín ľudských bytostí spred 2,6 milióna rokov.

Ročne sa v krajine vyprodukuje takmer 40 miliónov kíl kávy, ktorá sa ďalej spracováva prevažne tzv. mokrým spôsobom. Zber zelenej kávy prebieha zväčša v mesiacoch na prelome rokov.

Súvisiace články

Vyžiadať cenovú ponuku

Cafepoint Kenya Kilimanjaro AA Washed 250g, zrno

Cafepoint Kenya Kilimanjaro AA Washed 250g, zrno

Zo sveta kávy

Cafetravel - Majstrovstvo slovenských pražiarov.

Cafetravel - Majstrovstvo slovenských pražiarov.

Naše putovanie po kávovom svete je na konci. Predtým, ako tento čarovný výlet ukončíme, čaká nás posledná zastávka – Slovensko. Aj keď v našej krajine kávu nepestujeme, aj u nás dnes môžeme nájsť...

Cafetravel - Výlet za kávou do Južnej Ameriky a na okolité ostrovy.

Cafetravel - Výlet za kávou do Južnej Ameriky a na okolité ostrovy.

Naša cesta po mape kávového sveta pokračuje smerom na juh, presnejšie do Južnej Ameriky, kde môžeme nájsť bohatú históriu kávy a jedny z najväčších kávových plantáží na svete. Južnou Amerikou a okolitými...

Cafetravel - Putovanie po Strednej Amerike

Cafetravel - Putovanie po Strednej Amerike

Naše putovanie za kávovými dobrodružstvami pokračuje. Tentokrát sa z kolísky kávy presúvame do Strednej Ameriky, kde navštívime sedem regiónov, ktorých káva sa preslávila na celom svete. Počas...

Cafetravel - Kolíska kávového sveta.

Cafetravel - Kolíska kávového sveta.

Naša cesta okolo sveta kávy pokračuje a tento krát sa z Talianska presúvame tam, kde začal príbeh kávy - do Afriky. Až 12% svetovej produkcie kávy je dopestovanej práve v tejto krajine. Naším sprievodcom...