Gurmánske kávy sveta: kávy orientu
Seriál gurmánske kávy sveta začíname v Ázii. Najrešpektovanejšími pestovateľmi Východu sú predovšetkým Indonézia a India a práve do týchto dvoch krajín sa dnes pozrieme.
Žiadne produkty
Ceny s DPH
Potrebujete kávu pomlieť? ((Stačí, ak do poznámky v košíku uvediete, ako si kávu budete pripravovať.))
Dátum dostupnosti:
Zrnková káva Cafepoint Indonesia Java WIB 1 MB má jemne sladkú chuť so stredne silným telom. V závere možno cítiť jemnú čokoládovú dochuť s nádychom vanilky.
Vhodnosť prípravy
Automatický kávovar
Pákový kávovar
Moka
Chuťový profil: V šálke je charakteristická svetlohnedou krémou a nasládlou arómou. Chuť je jemne sladká so stredne silným, mierne sirupovým telom. V závere možno cítiť jemnú čokoládovú dochuť s nádychom vanilky.
O pestovaní kávy: Káva sa do krajiny dostala už v 17. storočí v čase holandskej nadvlády. V súčasnosti je Indonézia štvrtým najväčším producentom kávy na svete a ročne sa tu vypestuje asi 800 tisíc ton kávy. Zber zelenej kávy prebieha takmer po celý rok. Krajina s druhou najväčšou biodiverzitou na svete, tropickou klímou a pôdou s vulkanickým zložením je ideálna na pestovanie vynikajúcej gurmánskej kávy. Medzi najznámejšie indonézske kávy patrí určite najdrahšia káva sveta Kopi Luwak – tzv. cibetková káva. Veľmi známymi pestovateľskými ostrovmi sú predovšetkým Jáva a Sumatra. Kávy z Indonézie sú cenené najmä vďaka nízkej acidite, príjemnej sladkosti a komplexnosti chutí.
O krajine: Indonézia sa nachádza v juhovýchodnej Ázii a Oceánii. Tvorí ju viac než 17 000 ostrovov. V tomto rovníkovom štáte, charakteristickom mnohými, stále aktívnymi sopkami, žije 240 miliónov ľudí. Krajina, ktorá je častou dovolenkovou destináciou, sa v roku 2004 smutne preslávila ničivým podmorským zemetrasením a následnou vlnou tsunami.
Seriál gurmánske kávy sveta začíname v Ázii. Najrešpektovanejšími pestovateľmi Východu sú predovšetkým Indonézia a India a práve do týchto dvoch krajín sa dnes pozrieme.
Čo všetko Vás môže zaskočiť vo svete, keď si objednáte kávu? Ak sa chystáte na dovolenku, pravdepodobne si budete chcieť vychutnať svoju dennú dávku kofeínu aj na druhom konci sveta ...
Kto by si chcel vypestovať kávovník na Slovensku, vonku veľmi neuspeje. Musel by káve namodelovať jej príjemné prostredie v sklenníku.
Cesta kávy ako komodity a pochutiny do celého sveta trvala niekoľko storočí. Začala v Afrike, ale dnes sa jej najviac vyprodukuje v Južnej Amerike.
Najrozšírenejšie odrody kávovníka sú Arabica a Robusta. Okolo roku 1690 pristála na pobreží Mocha v Jemene skupina holandských námorníkov, ktorým sa podarilo odobrať sadenice kávovníkov a vysadiť ich na Jave a Sumatre. Následne sa kávovník dostáva do Strednej a Južnej Ameriky. V Brazílii tak vznikli najväčšie plantáže kávovníka na svete.
Vianoce nám klepu na dvere a s nimi prichádza čas radosti, lásky a, samozrejme, darčekov. Nech už patríte medzi kávových nadšencov, gurmánov, alebo milovníkov objavovania nových chuťových...
Orechové krémy sa stali v posledným rokoch obľúbenou pochúťkou všetkých čo vyznávajú zdravý životný štýl.
Dva veľké symboly Made in Italy štýlu sa spojili za účelom oslavy tradičného talianskeho kávového rituálu.